“Fenerbahçe, Sivasspor’u Farklı Yendi ve Liderlik Koltuğuna Oturdu”

Fenerbahçe'de Fred geri döndü, baskılı oyun geri döndü! Torreira detayı...

Fenerbahçe, Süper Lig’in 14. haftasında Sivasspor’u evinde 4-1 mağlup ederek liderliği geri aldı. Nordsjaelland deplasmanında alınan ağır mağlubiyetin ardından İsmail Kartal ve öğrencileri eleştirilere maruz kaldı. Ancak dünkü maçta, Fenerbahçe’nin performansında bir değişim hissedildi. Fred’in geri dönüşüyle birlikte takımda bir ivme görüldü.

Kasım ayında yaşanan sakatlıklar, Fenerbahçe’nin istikrarını bozdu. 5 maçta 3 yenilgi alan ve kötü bir futbol sergileyen takım, Fred’in yokluğunda hücum hattında sıkıntılar yaşadı. Ancak Fred’in dönüşüyle birlikte, takımın daha düzenli ve organize olduğu görüldü.

Galatasaray’da Lucas Torreira gibi bir lider bulunuyor. Şampiyonlar Ligi’nde en çok top çalan oyuncu olması, takıma büyük bir katkı sağlıyor. Torreira’nın yokluğunda takım zorlanırken, onun dönüşüyle birlikte Galatasaray’ın çehresi tamamen değişti. Benzer şekilde, Fred’in dönüşü de Fenerbahçe’ye büyük bir farklılık getirdi. Takımın hücumda daha etkili olduğu görüldü.

Fred, saha içinde liderlik vasfı olan bir oyuncu. Kendisi etkili bir halı saha bayrağı gibidir. Fred’in varlığı, takımdaki diğer oyuncuların da performansını artırıyor. İrfan Can, Dzeko ve Tadic gibi isimler Fred’in liderliğiyle daha iyi oynuyorlar.

İsmail Kartal’ın eleştirildiği Nordsjaelland maçının ardından Sivasspor maçı önemliydi. Fenerbahçe, son haftalarda gözle görülmeyen ön alan baskısıyla maça başladı. Bu baskının başarısında Fred’in büyük katkısı var. Szymanski’nin golünde, topu Fred’e kazandırdıktan sonra oyuncular daha etkili bir şekilde gol pozisyonunu geldi.

İlk yarıda görülen mücadelede İrfan Can’ın gösterişli şutuyla Fenerbahçe 2-0 öne geçti. İkinci yarıda Sivasspor baskılı bir oyun tercih etti ve golü buldu. Ancak Fenerbahçe hırsından hiçbir şey kaybetmeden oyunu sürdürdü ve ilginç bir golle skoru 3-1 yaptı. Dzeko’nun ustaca ayak içi vuruşuyla gelen 4. golle fark 3’e çıktı. Fred’in takıma olan etkisini bu maçta açıkça gördük.

Fenerbahçe’nin 4-1 galip geldiği bu maçta dikkat çeken bir diğer olay ise istatistiklere yansıyan durumdu. Sivasspor, şut, topla oynama yüzdesi ve pas sayısı gibi istatistiklerde rakibinden daha iyi bir performans sergilemesine rağmen mağlup oldu.