Fenerbahçe, Spartak Trnava’yı Mağlup Ederek Galibiyetini Elde Etti, Joshua King İle Dikkat Çekti

Spartak Trnava-Fenerbahçe maçına Joshua King damgası! Büyük trajedi yaşamıştı, bir ilke imza attı

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi’nin 2. haftasında deplasmanda Spartak Trnava’yı 2-1 mağlup ederek galibiyetini elde etti. Bu maçta dikkat çeken performansıyla Joshua King ön plana çıktı.

Fenerbahçe’nin teknik direktörü İsmail Kartal, Rizespor maçına göre ilk 11’de bazı değişikliklere gitti ve İrfan Can Kahveci’nin yanı sıra Livakovic, Djiku, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Fred, Szymanski, Tadic ve Edin Dzeko’yu yedek kulübesinde bıraktı. Kartal’ın tercihiyle sahaya çıkan 11 ise şu şekildeydi: İrfan Can Eğribayat, Osayi-Samuel, Becao, Serdar Aziz, Oosterwolde, Crespo, Mert Hakan Yandaş, Zajc, King, Kent, Batshuayi.

Fenerbahçe’nin kalecisi İrfan Can Eğribayat, 5 maç aradan sonra ilk defa ilk 11’de sahaya çıkma şansı buldu. Hırvat kaleci Livakovic’in takıma dönmesiyle birlikte yedek kalan Eğribayat, ligde 4 maçta ve Avrupa’da 1 maçta yedek beklemişti. Genç kaleci, 5 maçın ardından tekrar ilk 11’de görev aldı.

Fenerbahçe taraftarları, Spartak Trnava maçında takımlarını yalnız bırakmadı. Kendilerine ayrılan yerleri dolduran taraftarlar, tezahüratlarıyla takımlarına destek verdi.

Joshua King, Slovakya’da oynanan maçta 70. ve 81. dakikalarda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti ve son 2 maçta 3 gol atmayı başardı.

Opta’nın verilerine göre; Avrupa kupalarında grup aşamaları ve sonrasında attığı gollerle dikkat çeken Joshua King, Konferans Ligi gruplarındaki ilk isabetli şutunu Spartak Trnava ağlarına göndererek golle buluştu.

Geçtiğimiz hafta Rizespor maçının ardından yaşadığı trajediyi anlatan King, duygusal bir açıklama yapmıştı. King, açıklamasında şunları söyledi: “Maalesef şoförümü, aynı zamanda amcam gibi çok yakınım olarak gördüğüm bir kişiyi kaybettim. O bizim için bir aile gibiydi. Çok yakındı. Her gün oğlumu okula götürüyordu, ailemi her yere götürüyordu. Ben onu sanki ailemden amca gibi görüyordum. Dört gün önce vefat etti. İki gün önce cenazesine katıldım ve bu maçtan önce de ’Eğer bugün gol atarsam ona armağan edecektim’ düşündüm. Benimle çalışmaya başlamadan önce Fenerbahçeli değildi ama benimle çalışmaya başladıktan sonra yavaş yavaş Fenerbahçeli oldu.”

King’in özel şoförü Murat Adkovayçin’in nasıl öldüğüne dair sorular gündeme geldi. Murat Adkovayçin, Ümraniye, Esenkent mahallesinde 25 Eylül’de bir kavga sırasında darp edildi ve 3 gün sonra hastanede hayatını kaybetti. Polis kayıtlarına göre, Adkovayçin’in öldüğü olayda tartışmalı olduğu akrabası Muhammed Can U.’nun bulunduğu ortaya çıktı. Şüpheli Muhammed Can U., gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı ancak Adkovayçin’in ölümünden sonra tekrar yakalanarak tutuklandı.