Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Lider olarak Son 16’ya Yükseldi

Fenerbahçe'nin Konferans Ligi Son 16 Turu'ndaki muhtemel rakipleri belli oldu

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu’nun son maçında Spartak Trnava’yı 4-0 yenerek grubunu lider tamamladı. Bu galibiyetle birlikte hangi takımların muhtemel rakip olacağı da belli oldu.

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne 2. eleme turundan katıldı ve H Grubu’nda 4 galibiyet, 2 mağlubiyetle 12 puan topladı. Sarı-lacivertliler, 6 maçta rakip filelere 13 gol atarken, kalesinde ise 11 gol gördü.

Bu sezon Kadıköy’de Nordsjaelland ve Ludogorets’e 3-1’lik skorlarla galip gelen Fenerbahçe, deplasmanda da Spartak Trnava’yı 2-1 yenmişti. Ancak Ludogorets Razgrad, Nordsjaelland’ı 1-0 mağlup ederek 12 puanla bir üst tura çıkan takım oldu.

Milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu, Spartak Trnava maçında attığı golle bu sezon Avrupa Konferans Ligi’nde ikinci golünü kaydetti. Sarı-lacivertlilerin kaptanı Edin Dzeko ise bu sezon attığı gollerle 16. golüne ulaştı. Dusan Tadic ise maçta 1 gol ve 1 asistle önemli bir katkı sağladı.

Fenerbahçe’nin muhtemel rakipleri ise Avrupa Ligi’nde gruplarını 3. sırada tamamlayan Olympiakos, Ajax, Real Betis, Sturm Graz, Union Saint-Gilloise, Makkabi Hayfa, Servette, Molde ve Konferans Ligi’nde grubunu 2. sırada tamamlayan Slovan Bratislava, Gent, Dinamo Zagreb, Bodo/Glimt, Legia Varşova, Ferençvaroş, Frankfurt ve Ludogorets olacak.