Fenerbahçe’de İsmail Kartal Dönemi: Unutulmaz Başarılar ve Rekortlar

Fenerbahçe İsmail Kartal ile hedefi 12’den vurdu

Fenerbahçe’de, bu sezon resmi karşılaşmalarda 12 maçı da kazanan teknik direktör İsmail Kartal, takımın şampiyonluk yolunda ilerlerken camiayı da umutlandırdı. Kartal, her açıklamasında “Biz maç maç bakıyoruz” dese de, takımın üst üstte kırdığı rekorlar ve performansıyla şampiyonluk hayallerini güçlendirdi.

Fenerbahçe’nin başına ilk kez 2014-15 sezonunda geçen İsmail Kartal, ilk döneminde 14 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı. Ancak takım otobüsünün Rize deplasmanı dönüşünde kurşunlanması, futbolcuların moralini bozdu ve sezonu 3 puan farkla ikinci sırada tamamladı.

2021-22 sezonunda teknik direktör koltuğuna tekrar oturan Kartal, takımı Trabzon’un 17 puan gerisinde 5. sırada devraldı. Ancak sarı lacivertliler, Kartal yönetiminde 12 galibiyet, 5 beraberlik alarak Trabzon’un 8 puan gerisinde ikinci sırada sezonu tamamladı. Şimdi ise Fenerbahçe, Süper Lig ve Konferans Ligi’nde favori durumda bulunuyor.

İsmail Kartal, Fenerbahçe’de görev yapan önceki teknik direktörlerden daha iyi bir performans gösterdi. Ersun Yanal ve Vitor Pereira gibi isimlerin maç başı puan ortalamalarını geride bırakan Kartal, aynı zamanda kadrosundaki futbolcuları da parlatarak takımın başarısına katkı sağladı.

Fenerbahçe, Kartal yönetiminde birbirini izleyen başarılara imza attı. Bu sezon Alanyaspor’u deplasmanda 1-0 mağlup ederek üst üste 3 galibiyet alan takım, Süper Lig tarihinde ilk kez bu başarıyı elde etti. Ayrıca, 1964-65 ve 2009-10 sezonlarından sonra ilk 5 maçtan galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, Avrupa ve lig olmak üzere 6 deplasman maçında gol yemeden galip geldi. Geçen sezonki Sevilla maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 8 maça çıkan Fenerbahçe, hepsini kazanarak bu alanda bir Türk takımı olarak bir rekora imza attı. Ayrıca, iç sahada son 10 Avrupa maçını kaybetmeyen Fenerbahçe, Türk takımları arasında bu alanda 10 karşılaşmalık bir seri yakalayan ilk takım oldu.