Fenerbahçe’nin Yeni Transferi Rodrigo Becao, Maribor Maçında Forma Bekliyor

Fenerbahçe'nin 245 milyonluk transferi sahnede

Fenerbahçe’nin yeni transferlerinden Rodrigo Becao, forma giymeye hazır hale geldi. Kulüp tarihindeki en pahalı oyuncular arasında yer alan Brezilyalı stoper, UEFA Konferans Ligi 3. Eleme Turu ilk maçında Maribor’a karşı sahada olması bekleniyor. 1.91 metre boyundaki Becao, sert şutları, ikili mücadelelerdeki direnci, hava toplarındaki başarısı ve rakibi yıpratan özellikleriyle dikkat çekiyor. Ayrıca, sağ ayağını etkili bir şekilde kullanabilmesinin yanı sıra gerektiğinde sol stoper olarak da görev yapabiliyor.

Fenerbahçe geçtiğimiz sezon Avrupa Ligi’nde başarılı bir performans sergilemiş olmasına rağmen ülke puanı nedeniyle bu yıl Konferans Ligi’nde 3 eleme turu oynamak zorunda kaldı. Teknik direktör İsmail Kartal, dün oyuncularıyla yaptığı toplantıda önemli uyarılarda bulundu. Zimbru’ya karşı 2. turda başarılı bir performans sergileyip çifte galibiyet elde ettiklerini hatırlatan Kartal, Maribor karşısında da aynı performansı beklediğini belirtti. Son 20 sezonda oynadığı 152 maçta 66 galibiyet, 48 beraberlik, 46 yenilgi alan Fenerbahçe, Türkiye’nin en başarılı Avrupa karnesi olan yüzde 57’lik bir başarı elde etti. Bu istatistiği daha da ileri taşımak konusunda kararlı.

Fenerbahçe’nin Udinese’den büyük umutlarla transfer ettiği Rodrigo Becao’nun, Diego Lugano ve Kim Min-Jae gibi Fenerbahçe tarihinde adını altın harflerle yazdırabilecek bir potansiyele sahip olduğu ifade ediliyor. Brezilyalı futbolcu yarın Maribor karşısında forma şansı bulursa sarı lacivertli kulüpteki macerası resmen başlamış olacak.