“Filenin Sultanları: Türk Voleybolu Başarılarıyla Parlıyor”

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ: Melissa Vargas bizimle dünya yıldızı oldu

Filenin Sultanları olarak bilinen Türk voleybol takımı, son 50 günde bir milletler ligi birinciliği, dünya sıralamasında birincilik ve Avrupa Şampiyonası zaferiyle ülkemize büyük bir mutluluk yaşattı. Bu başarıyı Hürriyet’e verdiği özel röportajda değerlendiren Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, “Güçlü bir takımımız vardı ve Vargas’ın katılımıyla gücümüze güç kattık” dedi.

Başkan Üstündağ, Küba milli takımında çalışan ve son 4 yılda milli takım heyecanını yaşayamayan Melisa Vargas’ın özlemi hakkında konuşarak, “Diğer takımların oynama şansı bulamadığı bu özel yıldız oyuncuyu biz Türk vatandaşı yaparak milli takımımıza kazandırdık. Vargas’ın pozisyonu değişti, Ebrar ise farklı bir numaraya geçti ve böylece yeni bir sistem oluştu. Vargas, ay-yıldızlı formayla milletler liginin ve Avrupa Şampiyonası’nın MVP’si oldu. Hangi oyuncu bu kadar güzellikleri yaşayabilir ki? Vargas’a katkılarımız kadar o da bize çok şey kattı. Başarıyı sadece bir kişiye bağlamak haksızlık olur, bu başarıda kulüplerin, sponsorların, basının ve tüm paydaşların katkısı var” şeklinde konuştu.

Üstündağ, 2019 Avrupa Şampiyonası’nda final maçında Sırbistan’a karşı set ve maçı kaybetmelerinin hala hafızalarında olduğunu belirterek, “Şimdi aynı şansı yakaladık ve bu sefer kazanmayı başardık. Artık gözyaşlarımız sevinç gözyaşlarına dönüştü” dedi.

Elde edilen başarının futbol gibi geçici bir başarı olmadığını vurgulayan Üstündağ, “Bu, sadece bir jenerasyonun başarısı değil. U19’da dünya ikincisi olduk, U21’de ABD’ye karşı mücadele ettik ve takımımızın alt yapısında gençlerimiz var. Binlerce gencimizden oluşan bir oyuncu havuzumuz var. Bu yüzden başarımızın kalıcı olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

2023’ün voleybol için altın bir yıl olduğunu belirten Üstündağ, “Şimdi hedefimiz olimpiyatlara gitmek ve oradan madalya getirmek. 2024 Paris olimpiyatları ve ardından Los Angeles olimpiyatları hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu iki olimpiyatta da podyumda olmalıyız” dedi.

Üstündağ, sakatlıkların erkek milli takımının performansını etkilediğini ancak tarihte ilk kez milletler ligine katıldıklarını ve Chelenge şampiyonu olduklarını söyledi. Ayrıca erkeklerin Avrupa şampiyonasında gruptan çıkacaklarını ve tarihlerinde ilk kez olimpiyat elemelerine katılacaklarını da belirtti. Üstündağ, erkeklerin de Sultanların başarısını 3-5 yıl içinde yakalayacaklarına inandığını ifade etti.

Avrupa şampiyonluğunun kendilerinde ayrı bir tat bıraktığını anlatan Üstündağ, karşılama törenleri, kutlamalar ve tebriklerin inanılmaz olduğunu ifade etti. Almanya ve Belçika’daki maçlar sırasında on binlerce kişiden mesajlar, mailler ve telefonlar aldığını dile getiren Üstündağ, Cumhurbaşkanı, bakanlar ve milletvekillerinin tebrik ettiğini söyledi. Üstündağ, maçlara Tarkan’ın da geldiğini ve birlikte maçları izlediklerini belirtti.