Fransa, EURO 2024 Elemelerinde Yeni Kadrosuyla Hedefe Doğru İlerliyor

İrlanda'da ciddi eksikler, Fransızlardan müthiş istatistik! EURO 2024 Elemeleri iddaa oranları...

Fransa, EURO 2024 Elemeleri öncesi kadrosunda önemli değişiklikler yaptı. Dünya Kupası finaline ulaşan ancak kupayı kazanamayan Fransa Milli Takımı, emekli olan Hugo Lloris, Raphael Varane ve Karim Benzema’nın yer almayacağını açıkladı. Ayrıca, Ibrahima Konate ve Christopher Nkunku sakatlık nedeniyle forma giyemeyecek, Matteo Guendouzi, Jonathan Clauss ve Moussa Diaby ise kadroya çağırılmadı. B Grubu’nda yer alan Fransa, 4 maçta 4 galibiyet alarak iyi bir başlangıç yaptı ve tüm maçlarda kalesini gole kapattı. Mike Maignan kaleyi koruyacak, Jules Kounde sağ bekte, Upamecano & Saliba stoperde ve Theo Hernandez sol bekte görev alacak. Hücum hattında Griezmann & Giroud ikilisinin yanı sıra Kingsley Coman ve Kylian Mbappe kanatlarda forma giyecek.

İrlanda Cumhuriyeti ise Cebalitarık’ı 3-0 yendi ancak Fransa ve Yunanistan’a tek gol farkıyla kaybetti. Evan Ferguson, Brighton & Hove Albion’da gösterdiği performansla dikkat çeken bir golcü olduğu halde sakatlandı ve maçta forma giyemeyecek. Seamus Coleman ve Robbie Brady gibi tecrübeli oyuncuların da henüz sezon açamamaları nedeniyle kadroya alınmadıkları belirtildi. Matt Doherty ise cezalı durumda. Ferguson’un yokluğunda hücum hattında Ogbene & Idah ikilisinin görev yapması bekleniyor. Sağ kanatta ise Festy Ebosele tercih edilecek gibi görünüyor. Kalede ise Gavin Bazunu’nun önemli işler başarması bekleniyor.

İstatistiklere baktığımızda, Fransa son 6 maçının 5’inde kalesini gole kapattı. İrlanda Cumhuriyeti’nin ise son 8 maçının 6’sı 2.5 gol barajını aşan maçlar oldu.

Maçı kuponlarına alan Misli üyeleri arasında en çok tercih edilen seçenek “Fransa kazanır” oldu. %48’lik kesim, eksikleri bulunan İrlanda Cumhuriyeti karşısında Fransa’dan 3 puan bekliyor. %9’luk kesim ise maçta en az 3 gol olacağını düşünerek “2.5 ÜST” seçeneğine yöneldi.

Fransa Milli Takımı’nın kaptanı Kylian Mbappe ve diğer oyuncular, taraftarlara imza dağıtıyor.