Galatasaray, İlk Maçta Vilnius’tan Beraberlikle Dönüyor!

Galatasaray 2-2'nin rövanşında tur için Aslantepe'de! Zalgiris'in son durumu, Şampiyonlar Ligi iddaa oranları...

Galatasaray’ın İlk Maç Beraberliği Vilnius’ta
Galatasaray, resmi maçlarda 30’a yakın müsabaka oynarken, sezonun ilk resmi maçına Litvanya’da çıktı ve Vilnius’tan 2-2 beraberlikle dönerek turu İstanbul’a bıraktı. Takımın yeni transferi Angelino, maça ilk 11’de başlayarak takıma katkı sağladı. Ayrıca, Halil Dervişoğlu da 2 sezon sonra bonservisiyle birlikte geri dönerek tabela yaptı. Ancak, Victor Nelsson’un hatası Galatasaray’ın bir gol yemesine sebep oldu. Teknik Direktör Okan Buruk, maçtan sonra Nelsson’un performansı hakkında “Geçtiğimiz sezondan bu yana en kötü maçlarından birini oynadı” açıklamasında bulundu. Rövanş öncesindeki basın toplantısında ise Buruk, kadroda değişiklik yapmayı düşünmediklerini ve Nelsson’un takımda kalmak istediğini belirtti.

Maç öncesinde sakatlanan ve antrenmanlara yeni yeni başlayan Lucas Torreira’nın rövanşta forma giymesi beklenmiyor. Ayrıca, ilk maçta deplasman kafilesinde yer almayan Cedric Bakambu, ilk 11’de görev alacak. Galatasaray’ın rakibi Zalgiris Vilnius ise son dakikada bulduğu golle 2-2 berabere kaldığı maçta, Litvanya A Lyga’da şampiyonluk mücadelesi veren Panevezys’e 2-1 mağlup oldu. Zalgiris Vilnius, savunmanın bel kemiği Nassim Hnid’i hiç süre vermezken, santrfor pozisyonunda görev alan Adama Fofana ve gol atan Mathias Oyewusi’ye yarım saat forma şansı verdi. Geçen sezondan bu yana ilk resmi maçlarında mağlup olan Zalgiris Vilnius’un Teknik Direktörü Vladimir Cheburin, “Topun yuvarlak olduğu için her şey değişebilir” yorumunu yaptı.

Öte yandan, geçen sezon Şampiyonlar Ligi elemelerinde başarısız olan Zalgiris Vilnius, daha sonra UEFA Avrupa Ligi elemelerine katıldı ve gruplara kalabilmek için mücadele etti. Ancak, deplasman maçlarında 7 maçta sadece 1 galibiyet alabilen takım, zorlu bir süreç geçirdi. Bir önceki turda ise FC Struga karşısında ilk maçta berabere kaldıktan sonra deplasmanda geriye düşmesine rağmen 6 dakikada 2 gol atarak turu geçmeyi başardı.

Not olarak belirtmek gerekirse, Galatasaray turu geçmesi halinde bir sonraki eleme turunda Olimpija Ljubljana ile karşılaşacak.

Öne çıkan istatistiklere göre, Galatasaray geçen sezon evinde oynadığı son 5 maçın 4’ünü gol yemeden kazanmıştı. Diğer yandan, Zalgiris Vilnius’un son 9 resmi maçının 8’i “2.5 Üst” bitmişti, yani maçlarda 3’ten fazla gol olmuştu.

Misli üyelerinin tercihleri ise şu şekilde oluştu: Galatasaray’ı destekleyen kesimin %32’si, takımın ilk yarıyı önde kapatmasını bekliyor. %9’luk kesim ise maçta en az 3 gol olacağını düşünerek “2.5 Üst” tercihini kuponlarına eklemiş durumda.

Misli’de yeni üye olanlara 50 TL hediye ediliyor. Hemen üye olun ve avantajlardan faydalanın. Ayrıca, Galatasaray’dan Pendikspor’a transfer olan Emre Taşdemir, Spor Arena YouTube kanalında röportaj verdi.