Galatasaray, İstanbulspor’u Mauro Icardi’nin golüyle 1-0 mağlup ederek galibiyete uzandı.

İstanbulspor - Galatasaray maçında Mauro Icardi ile Kerem Aktürkoğlu penaltısı dünya basınında: "Felaket, hile işe yaramadı, saçma hata, affedilmez"

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 3. haftasının erteleme maçında deplasmanda İstanbulspor’u 1-0 mağlup ederek galibiyetle ayrıldı. Mauro Icardi’nin ilk yarıdaki golüyle Sarı kırmızılılar, üst üste 6. maçlarındaki 5. galibiyetini alarak 16 puana ulaştı ve hala yenilgisiz bir şekilde yoluna devam etti. Okan Buruk’un öğrencileri, 16 puanla lider durumda bulunurken, İstanbulspor ise 2 puanla 19. sırada yer aldı.

Galatasaray, Süper Lig’in 7. haftasında MKE Ankaragücü’nü konuk ederken, İstanbulspor ise Antalyaspor ile karşılaşacak.

Mauro Icardi’nin gol atarak üst üste 12 maçta gol atan ve Süper Lig tarihinde önemli bir yer edinen performansını sürdürdüğü maçta dikkat çekti. Arjantinli yıldız, ilk 11’de sahaya çıktığı 13. maçta da fileleri sarsarak gol atma rekorunu geliştirdi.

Mauro Icardi, birkaç maç daha gol atması durumunda üst üste en çok gol atan futbolcular arasına adını yazdıracak. Bu başarılı performansıyla Gerd Müller ve Teodor Peterek’i yakalayıp ilk 5’e girmesi mümkün hale gelecek.

Futbol tarihinde üst üste en çok lig maçında gol atan 5 futbolcuya bakıldığında, Lionel Messi’nin 21 maçlık rekoru zirvede yer alıyor. Gerd Müller ve Teodor Peterek 16 maçla 4. ve 5. sırayı paylaşırken, Johan Cruyff 17 maç, Josef Bican ise 19 maçta gol atmıştı.

Maçta 37. dakikada ilginç bir an yaşandı. Penaltı noktasını gören hakem, Mauro Icardi’ye yapılan faul sonrasında penaltı kararı verdi. Ancak atış öncesi Icardi, takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu’na elindeki topu vererek sürpriz bir hareket yaptı. İcardi’nin vuruşu ise az farkla auta gitti. Bu tarz atışlar daha önce futbolda da görülmüştü. İcardi’nin PSG’de oynadığı dönemde yaptığı benzer bir atışta ise penaltıyı gole çevirmişti.

Kerem ile İcardi’nin penaltı anı dünya basınında da geniş yankı uyandırdı. Birçok haber sitesi, bu olayı farklı başlıklarla duyurarak tartışma konusu oldu. Mauro Icardi’nin bu sıradışı hareketi, bazıları tarafından affedilemez bir hata olarak nitelendirilirken, bazıları ise gol atarak kendini affettirdiğini söyledi.

Galatasaray’ın maçta aldığı galibiyet ve Mauro Icardi’nin penaltı anı, dünya genelindeki spor medyasında geniş yer buldu. Marca, AS, Sport, The Sun, L’Equipe gibi yayın organları, Icardi’nin penaltı anını farklı açılardan yorumladı ve çeşitli başlıklarla duyurdu.

Galatasaray’ın galibiyetine rağmen, Mauro Icardi’nin kaçırdığı penaltıya odaklanan haberler, futbolseverler arasında da büyük ilgi çekti. Sosyal medyada da tartışmalara neden olan bu anı, birçok internet kullanıcısı alay konusu yaptı. Ancak Icardi’nin maç içinde attığı gol, taraftarları tarafından affedilmesine sebep oldu.