Galatasaray, Molde’yi Mağlup Ederek UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Gruplara Kaldı: Okan Buruk’tan Açıklamalar

Galatasaray'da Okan Buruk, Molde maçı sonrası açıkladı: Takımdan gitme durumu var

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında Molde’yi 2-1 mağlup ederek gruplara kalmayı başardı. Teknik Direktör Okan Buruk, yapılan maçın ardından açıklamalarda bulundu. Buruk, “Geçen sene hayalini kurduğumuz Şampiyonlar Ligi’nde olmak bizim için büyük bir mutluluk. Play-off turundan başlayarak 2 ön eleme geçtik. Bu, son 15 yılda başarabilen kimse olmamıştı. Bu nedenle çok sevinçliyiz. Maçların hikayesi, futbol olarak muhteşem olmasa da belli noktalarda daha iyi işler çıkardık. Rakibimiz oldukça güçlü ve hareketliydi. Top bizdeyken 5-3-2 beklemelerine rağmen, devre arasında oyuncularıma topa daha fazla sahip olmamız gerektiğini söyledim. Gol yedikten sonra birçok pozisyon yakaladık ancak rakip kalede etkili olamadık. Eğer bunu başarabilseydik, işimiz daha kolay olurdu” şeklinde konuştu.

Galatasaray’da eksiklerin olduğunu belirten Buruk, “Tam kadro olarak sahada olamıyoruz. İki kanat oyuncumuz takımda bulunmuyor. Yunus, geçen hafta takımdan ayrıldı. Midtsjö’nün gitme durumu var ve ilk maçta oynamamasına karar verdim. Ayrıca birkaç oyuncumuz henüz uyum sağlayamadı. Tete, ilk kez 11’de başladı. Rakibimiz bizden daha hazırdı ve çok dinamik bir takımdı. Bizim üzerimizdeki baskı bazen çok fazladı, özellikle ikinci yarıda. Kendi hatalarımız sonucunda top kayıpları yaşadık. 1-1’den sonra skoru koruma baskısı da hissettik. Maalesef iyi şeyler yapamadık. Rakibimiz ise daha istekliydi ve doğru tercihlerde bulundu. Kazanarak bitirdiğimiz için mutluyuz. 2 maçı da kazanmak önemli bir başarı” ifadelerini kullandı.

Grup kuraları hakkında endişeleri olduğunu dile getiren Buruk, “Geçmiş tecrübelerimden dolayı korkularım var. Başakşehir’de çalışırken, PSG, Manchester United ve Leipzig ile aynı gruba düşmüştük. Umuyorum bu sefer aynı şey olmaz. Hangi takım çıkarsa çıksın en iyisini yapmaya çalışacağız. 2. ve 3. torbada çıkacak takımlar önemli olacak. Mauro Icardi’nin küçük bir sakatlığı var. İkinci yarıda oyundan çıkabilirdi ancak oynamak istediğini belirtti. Sahada olması bizim için büyük bir avantaj sağladı. Henüz net pozisyon elde edemesek de üzerine düşeni yaptı. Sahada olması bile bize değer katıyor. Şimdi önümüzde biraz zaman var. Galatasaray’ın bu prestijli organizasyonda oynamayı hakediyoruz. Taraftarımıza her zaman verdikleri destek için teşekkür ediyoruz” dedi.