Galatasaray, Olimpija Ljubljana’yı 3-0 Yendi ve Avantaj Elde Etti

Galatasaray'da Okan Buruk'tan Fenerbahçe sözleri: Bana o maçı hatırlattı

Galatasaray, Olimpija Ljubljana ile UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında deplasmanda karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Buruk, karşılaşmayı şu şekilde değerlendirdi: “Biz gösterdik ama ikinci yarı attığımız gol sonrası oyunun kontrolü bizdeydi. 3-0’lık net bir skor aldık ve ikinci maç için avantaj elde ettik. Ancak rakibimize saygı duyuyoruz ve İstanbul’daki maçı da aynı şekilde oynayacağız. Bu galibiyet bizim için önemliydi ve oyuncularıma verdikleri performans için teşekkür ediyorum.”

Takımın durumundan bahseden Buruk, tam olarak hazır olmadıklarını belirtti. Birçok eksik oyuncuları olduğunu ve yeni katılan oyuncuların olduğunu söyleyen Buruk, Galatasaray’ın henüz oluşum aşamasında olduğunu ifade etti. Ancak görünen performansın önemli ve değerli olduğunu vurguladı. Oyuncuların orta sahada ve öndeki kanatlarda önemli performanslar sergilediğini, savunma dörtlüsünün daha iyi oynadığını ve genel olarak takımın ilerleme kaydettiğini belirtti. Buruk, İstanbul’daki maç için de ekstra güçlü bir takım olacaklarını sözlerine ekledi.

İyi bir şekilde hazırlanacaklarını ve rotasyonu çok fazla kullanmak istemediğini belirten Okan Buruk, hem Kayserispor maçı hem de rövanş maçına en iyi şekilde hazırlanacaklarını ifade etti. Bu sezonda bütün oyuncuların maçları paylaşacağını ve iki farklı ilk 11 oluşturacaklarını dile getirdi.

Yayıncı kuruluş ise Buruk’un söylemlerini paylaştı. Buruk, iyi bir oyun sergilediklerini ve zeminin maça etki etmediğini belirtti. Ayrıca, maçın 5-6-0 gibi farklı bir skorla bitebileceğini söyledi ve oyuncularını tebrik etti. Futbolun sürprizlere açık bir spor olduğunu ve ikinci maçta da aynı ciddiyetle hazırlanacaklarını ifade etti. Ayrıca, Klaksvik takımının sürpriz bir takım olduğunu ve kendi turunu geçtikten sonra rakiplerini bekleyeceklerini söyledi.

Buruk, bu maçın kendisine Fenerbahçe maçını hatırlattığını belirtti ve ikinci yarıda net gol pozisyonlarına girdiklerini söyledi. Son olarak, galibiyetin önemli ve değerli olduğunu belirtti ve hedeflerinin Şampiyonlar Ligi olduğunu vurguladı. İkinci maç için büyük bir avantaj elde ettiklerini dile getirdi.