Galatasaray Süper Lig’e Muhteşem Bir Başlangıç Yaptı: Şampiyonluk İçin İddialı Adımlar!

Galatasaray kendini aşarak yola devam ediyor! Buruk bu istatistikte Denizli’yi yakaladı

Galatasaray, sezonun ilk 8 haftasında gösterdiği performansla dikkat çekiyor. Geçtiğimiz sezon yaşanan zorlu başlangıcın ardından şampiyonluğa ulaşan sarı kırmızılılar, bu sezon da hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Şu ana kadar oynadıkları maçlarda takımımız 7 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederek yenilgisiz bir grafik sergiliyor. Toplamda 22 gol atan Galatasaray, sadece 4 gol yemesiyle de dikkatleri üzerine çekiyor.

Bu sezonun ilk 8 haftasında elde edilen başarı, teknik direktör Okan Buruk’a da bir rekora taşıdı. Buruk, kulüp tarihinde Mustafa Denizli ile birlikte bir Süper Lig sezonunun ilk 8 maçında en fazla puan toplayan yerli teknik adam olarak adını tarihe yazdırdı. Denizli’nin 1987-88 sezonunda ulaştığı 22 puanı yakalayan Buruk, 7 galibiyet ve 1 beraberlikle aynı başarıya ulaştı.

Takımımızın çıkışında önemli bir rol oynayan isimlerden biri de Mauro İcardi oldu. Arjantinli yıldız, bu sezona muhteşem bir başlangıç yaptı. Geçtiğimiz sezon 7. haftada ilk golünü atan İcardi, bu sezon ise sadece 8 haftada 8 gol kaydetti. Galatasaray’ın attığı 16 golün yarısına imzasını atan İcardi, ayrıca 2007-08 sezonundan bu yana en hızlı şekilde 30 gole ulaşan bir oyuncu olarak da dikkatleri üzerine çekti.