Galatasaray’ın Nicolo Zaniolo’yu Tuttuğu Maçta Performansı Merak Konusu Olurken, İşte Detaylar

Son Dakika: Galatasaray'da Zaniolo neden kadroya alınmadı? Babasından açıklama geldi...

Galatasaray’ın Zalgiris Vilnius ile oynadığı Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu maçında, Nicolo Zaniolo performansıyla dikkatleri üzerine çekti. Kamp döneminde gösterdiği etkileyici performansını ilk resmi maçta da sürdüren İtalyan yıldız, hücumdaki en önemli isimlerden biri oldu. Ancak genç oyuncu, sahada oynadığı süre boyunca birçok kez gol atmaya çalışmasına rağmen başarılı olamadı.

Maçın ilk yarısında, 24 yaşındaki futbolcu hem ileri yönde hem de savunmada etkili bir performans sergiledi ve takımının hocası Okan Buruk’un taktiklerini tam anlamıyla uyguladı. 59. dakikada ceza sahasına girmek isteyen Zaniolo, rakip savunmanın izin vermemesi nedeniyle zorluklarla karşılaştı. İtalyan oyuncu, her topa dokunduğunda Zalgiris savunmasının yoğun baskısıyla karşı karşıya kaldı. Ayrıca zaman zaman takım arkadaşlarına da fırsatlar yaratma çabası içerisinde olan Zaniolo, sahanın en çalışkan isimlerinden biri olarak öne çıktı.

İlk maçta 2-2 berabere kalan Galatasaray, Okan Buruk yönetimindeki takımın net bir galibiyet dışındaki olasılıkları düşünmediği için ilk 11’i belirledi. Zaniolo’nun neden kadroda yer almadığı merak edilirken, babası Igor Zaniolo konuyla ilgili açıklama yaptı ve oğlunun küçük bir fiziksel sorun nedeniyle Zalgiris maçına kadroda alınmadığını, transfer söylentilerini ise kesin bir şekilde yalanladığını bildirdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, dünkü antrenmanda Zaniolo’nun kasığında ağrı hissettiğini ve bu nedenle maç kadrosunda yer almadığını belirtti. Buruk, “Zaniolo, dünkü taktik idmanın en sonunda kasığında ağrı hissetti. Yoksa bugün ilk 11’de olacaktı. Çok ciddi bir durum yok ama ağrısı olduğunu ve oynayamayacağını söyledi. Birkaç gün içinde antrenmanlara başlayacaktır” dedi.