Galatasaray’ın Rakibi Olimpija Ljublijana’nın Başkanı Adam Delius Röportajı

Olimpija Ljublijana Kulübü Başkanı Adam Delius: Galatasaray bir futbol devi, şans onlardan yana

Şampiyonlar Ligi üçüncü eleme turunda Galatasaray’ın rakibi olan Olimpija Ljublijana takımının başkanı Adam Delius, maç öncesinde Hürriyet’in sorularını cevapladı. Adam Delius, Sarı Kırmızılı ekiple eşleşmenin heyecan verici olduğunu belirterek, 17 bin kişilik Stozice Stadı’nda oynanacak maçın biletlerinin birkaç saat içinde tükendiğini söyledi. Delius ayrıca, “Talebi karşılamak için 100 bin bilete ihtiyacımız olurdu” dedi. Başkan Delius, Galatasaray’ın tanınmış ve başarılı bir Türk kulübü olduğunu dile getirerek, “Benim, kulübümün, taraftarlarımızın ve Slovenya halkının Galatasaray’ı konuk edecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Maçın öncelikle dostluk havasında geçmesini temenni ediyoruz” sözlerini kullandı. İşte Adam Delius ile yaptığımız söyleşiden öne çıkanlar:

“Maça gelince tabii ki her takım kazanmak için sahaya çıkar. Ancak gerçek şu ki Galatasaray bir futbol devi. Harika bir taraftar kitlesi ve başarılarla dolu bir geçmişi var. Sahaya galibiyet için çıkmamız işin doğasının gereği ama şans Galatasaray’dan yana. Skor tahmini vermek istemem, elimizden gelenin en iyisini sportmenlik ve centilmenlik çerçevesinde yapacağız.”

“Galatasaray kadrosuna baktığınızda takımınızda hangi oyuncunun olmasını isterdiniz?” sorusuna Delius, “Galatasaray’ın her futbolcusuna sahip olmak isteriz ama hiçbiri gelmek istemez. Çünkü bizim ayrı bir ücretlendirme sistemimiz var. Futbolcularımız kentimizde yaşamaktan memnun. Ancak gelecek sezonlarda başka büyük takımlara futbolcu verebileceğimizi düşünüyorum. Galatasaray süper bir takım, izlemesi büyük keyif.”

Robert Prosinecki ile yolları ayıran ve Riera’nın da kulüpten ayrılmasına neden olan konulara da değinen Delius, “Robert Prosinecki futbolcu olarak dünyanın en iyilerinden biriydi. Ancak en iyi futbolcular her zaman en iyi teknik adamlığı yapamazlar. Belki de ayrılışının sebebi kulüp felsefesini tam kavrayamamasıdır. Biz, Slovenya-Avrupa futbolu karışımı yeni sağlam bir yapı oluşturmayı hedefledik. Riera’nın transferi de bu amaçla gerçekleşti. Ancak sonunda mali taleplerini karşılamadığımız için ayrılık yaşandı.” şeklinde konuştu.