Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica: “Geri Dönmekten Mutluluk Duyuyorum, Takım Benim Bebeğim Gibi!”

Marius Sumudica'dan Süper Lig açıklaması: Cezasını ödeyeceğim

Gaziantep FK’nın teknik direktörü olan Marius Sumudica, beIN SPORTS Haber’e yaptığı açıklamalarda memnuniyetini dile getirdi. Sumudica, Gaziantep FK’ya geri dönmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu ve takımı kendi çocuğu gibi gördüğünü ifade etti. Rumen teknik adam, Gaziantep FK’dan gelen teklifi hemen kabul ettiğini belirterek, “Sumudica’nın olduğu yerde başarısızlık olmaz” dedi. Kendisine gelen diğer teklifleri reddettiğini söyleyen Sumudica, Gaziantep FK ile devam etmeye karar verdiğini belirtti.

Marius Sumudica, açıklamalarında şu şekilde konuştu: “Sezon ortasında takım almayı sevmem. Birçok takımdan teklif aldım ancak kabul etmedim. Ancak Gaziantep FK’dan gelen teklifi hiç düşünmeden kabul ettim. Gaziantep FK benim için çok özeldir. İlk kez ligde olduğu zaman göreve başlamıştım. Marius Sumudica’nın olduğu bir takımda ligde kalmak asla hedef olamaz.”

“Suudi Arabistan ve Romanya’dan teklifler aldım ancak kabul etmedim. Buraya dönme sebebim, burada iz bırakmış olmamdı. Buradan ayrılırken takım Avrupa kupalarına katılma yolunda ilerliyordu ve ligde üçüncü sıradaydık. Tekrar buraya sadece para için gelmedim. Aldığım ücret, alt liglerdeki teknik direktörlerin kazandığı rakama eşittir. Erdal Güneş, benim için bir kardeş gibidir. Ona tavsiyelerde bulunmuştum ancak dinlemedi. Onu Suudi Arabistan’a götürmek istemiştim. Ona tavsiyem, alt liglerde çalışarak kariyerine devam etmesiydi.”

“İlk geldiğimde bir takım kurmak değil, bir kulüp inşa etmek istiyordum. Gelir gelmez dört oyuncu transfer ettim ve uyum süreci çok iyi geçti. Şu anda dördüncü maçıma çıkıyorum. Türk futbolunu yöneten başkanlara, yöneticilere ve idarecilere bir soru sormak istiyorum: Neden ilk sekiz haftada dokuz teknik adam değişikliği oldu? Yeni bir teknik direktörün bir ay içinde çok fazla değişiklik yapması mümkün değil. Şans faktörüyle birkaç maç kazanabilirsiniz ancak bu sürdürülebilir değil. Bence bu, Türk futbolunun kanayan bir yarası. Eğer buradan ayrılırsam, kısa bir süre içinde yeni bir takımla anlaşma yapabilirim.”

“Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, Şampiyonlar Ligi ve Konferans Ligi’nde başarılı bir şekilde ilerliyor. Bu takımların teknik direktörleri ise yerli isimlerdir. Montella gibi başarılı bir isim var. Kariyeri başarılarla doludur. Türkiye’de teknik direktörlük yapmak gerçekten zordur. Kazandığınızda krallar gibi karşılanırsınız. Türkiye ile Romanya birbirlerine çok benzer. Her iki ülkenin de Balkan kanı vardır. Başarılı olduğunuz sürece herhangi bir sorun yoktur.”

“Bu takım ligde kalacak.” Suudi Arabistan’da çalışırken takımı buradan takip ediyordum. 20 yıllık teknik direktörlük kariyerimde hiçbir yerde buradaki gibi bir bağ kurmadım. Deprem olduğunda çok üzüldüm ve derin bir üzüntü yaşadım. Tekrar buraya gelmek beni çok mutlu etti. Herkes benim dönmemden dolayı çok mutlu. Taraftarı mutlu etmek istiyoruz. Amacım, buradaki herkesi mutlu etmek. Deprem konusuna geri dönersek, annem benim buraya gelmemi istemedi ancak ben buraya gelmeyi çok istedim. İnanıyorum ki bu takım ligde kalacak. Sözleşmemde bunu eklettirdim. Eğer ligde kalmazsak, bu durumun cezasını ödeyeceğim. Eğer gelecek sezon burada kalırsak, hedefimiz kesinlikle ilk sekiz içinde yer almak olacak. Başarılı olduğumuz zaman para kazandığımız gibi başarısız olduğumuz zaman da gerekeni yapmak önemlidir. Ara transfer döneminde takıma iki yeni oyuncu daha ekleyeceğiz, imkanlar dahilinde. Şu anki başarımızı yalnızca transfer ettiğimiz dört oyuncuya bağlamamak gerekir. İyi bir takımımız var ve ilerleyen günlerde çok daha iyi durumda olacağız.”

“Sumudica nasıl bu kadar değişti diye merak ediyorsanız biraz açıklayayım. Sizlerin de yakından tanıdığı Mircea Lucescu, benim için bir baba figürüdür ve kendisiyle büyük saygı duyarım. Buraya ilk geldiğimde bana ‘Sumi, neden sürekli dans ediyorsun? Büyük kulüplerde çalışmak için daha ciddi bir duruş sergilemelisin saha kenarında’ demişti. Üstelik, büyük bir kulübün başkanı Lucescu’ya ‘Başkanım, Sumudica’yı takımın başına getirebilirim ancak sürekli tartışıyor ve kavgalar ediyor’ demişti. Bunu düşündüm ve değiştim. Tabii ki bazen kavga ediyorum ancak bunun sebebi tamamen takımımın başarısı için.”