Hatayspor, Trabzonspor’u 3-2 Mağlup Ederek Süper Lig’de Galibiyet Aldı

Nenad Bjelica'dan Volkan Demirel'e tepki: Savaşın sonunda general olmak kolay

Hatayspor, Mersin Stadyumu’nda Trabzonspor’u 3-2 mağlup ederek Süper Lig’in 6. haftasında galibiyet elde etti. Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Hatayspor’u tebrik ederek, maçın son 20 dakikasının takım için hayal kırıklığı olduğunu dile getirdi. Bjelica, Trabzonspor’un maçın genelinde kontrolü elinde tuttuğunu, 2-0 öne geçtiğini ve galip gelecek noktada olduğunu ancak iyi savunma yapamadıklarını söyledi. Aynı zamanda hücumda da etkili olamadıklarını ve rakibin 3-2 öne geçerek maçı kazandığını ifade etti. Bjelica, bu maçın takım için sert bir darbe olduğunu ve iyi galibiyetlerin ardından hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtti.

Bjelica, oyuncu değişiklikleriyle ilgili sorulara da cevap vererek, değişiklikleri maçı kazanmak için mantıklı hamleler yapmak amacıyla yaptıklarını ifade etti. Ancak her zaman istedikleri sonuca ulaşamadıklarını ve hatalarını tekrar izlemek ve analiz etmek gerektiğini söyledi. Bjelica, savaş sonrası genel olmanın kolay olduğunu vurgulayarak, söylemlerin bir argümana, bir kanıta dayandırılması gerektiğini belirtti. Bjelica ayrıca, rakibin şanslı olduğunu ve 3 gol bulduğunu ancak tarihin kazananları yazdığını da dile getirdi.

Bjelica’ya takımın rehavete kapılıp kapılmadığı sorusu yöneltilerek, Hatayspor’un iyi bir takım olduğunu ve maçın ilk 70 dakikasında rakibin gol şansı bulamadığını söyledi. Gol yediklerinin takım zayıflıklarından ve hatalardan kaynaklandığını belirtti. Bjelica, 20 dakikayı kontrol edebilseler farklı bir sonuç alacaklarını ifade etti.

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel ise izleyicilere keyifli bir maç izlettiklerini ve maçtan önce oyuncularına galibiyetlerini bildiklerini söyledi. Demirel, futbolun adaletinin olduğunu ve maçın kendilerine döneceğini düşündüklerini vurgulayarak, penaltı pozisyonu ve kırmızı kartlar gibi faktörlerin maçı etkileyebileceğini belirtti. Oyun üstünlüğünün ellerinde olduğunu, rakibin sadece 2 pozisyon bulduğunu ve takımın müthiş bir galibiyetle kazandığını ifade etti.