Hırvatistan – İtalya: Euro 2024 Maçı Öncesi Hazırlıklar

İtalya'ya beraberlik yetiyor, Hırvatistan kazanmak zorunda! EURO 2024 B Grubu son haberler, iddaa oranları...

Hırvatistan ve İtalya, Avrupa Şampiyonası’nda Karşı Karşıya Geliyor

Euro 2024’e 3-0’lık İspanya yenilgisiyle başlayan Hırvatistan, Arnavutluk maçında ise 90+5’te yediği golle 1 puana razı olmuştu. Hırvatistan Teknik Direktörü Zlatko Dalic, “Şu ana kadar bizden beklenen seviyenin altında kalmış olabiliriz ancak İtalya maçına %100 hazırız!” açıklamasını yaptı. Nikola Vlasic’in turnuvayı kapattığı açıklanırken, Domagoj Vida’nın maç saati netleşecek. Arnavutluk maçının ikinci yarısında kenara gelen Marcelo Brozovic ve Luka Majer’ın İtalya karşısında ilk 11’de olmayabileceği belirtiliyor. Orta alandaki klasik üçlü, bu kez “Luka Modric & Mateo Kovacic” ikilisi olarak düzenlenebilir. Luka Sucic’in forvet arkasında, Andrej Kramaric’in ise sol kanada yakın oynaması bekleniyor.

Arnavutluk’u 2-1 yenip İspanya’ya 1-0 kaybeden İtalya, Hırvatistan’dan en az 1 puan aldığı takdirde gruptan çıkacak. İtalya Teknik Direktörü Luciano Spalletti, “Beraberlik yetiyor diye maçı hafife almayacağız…” açıklamasını yaptı. Hafif sakatlığı bulunan ve takımdan ayrı çalışan Federico Dimarco’nun zorlu maça ilk 11’de başlamayabileceği ancak kulübede olacağı belirtiliyor. Eğer Dimarco yetişmezse, Matteo Darmian’ın sol bekte forma giymesine kesin gözüyle bakılıyor. İlk 2 maçta beklenen performansı sergileyemeyen Gianluca Scamacca’nın yerine Mateo Retegui veya Giacomo Raspadori’nin ilk 11’de şans bulabileceği ifade ediliyor. Orta sahada ise “Bryan Cristante, Jorginho & Nicolo Barella” üçlüsünün forma giymesi bekleniyor.

Maçın öne çıkan istatistikleri ise şu şekilde: Hırvatistan’ın son 5 maçının tamamı “2.5 Üst” bitti. İtalya’nın ise son 7 maçının 5’i “2.5 Alt” sonuçlandı; 7 maçın tamamında 4 gol çıkmadı. Maçın Hollandalı hakemi Danny Makkelie, daha önce “Almanya-Macaristan” maçında 4 sarı kart çıkarmıştı.

Misli üyelerinin en çok ilgi gösterdiği tercih “İtalya kazanır” oldu. %39’luk kesim, Gök Mavililerden galibiyet beklerken, %6’lık kesim ise “2.5 Üst” seçeneğini tercih ederek en az 3 gol olacağını düşünüyor. Misli’den yeni üye olanlara 50 TL + 50 TL hediye! Detaylar Misli’de… Hemen üye ol!

Çekya’yı yenmek için ne yapmalıyız? Arda Güler polemiği… Uğur Meleke yorumladı!