İbrahim Yılmaz, İstanbulspor Sözleşmesini Feshetti: İşte Yaşananlar

İstanbulspor Başkanı Ecmel Sarıalioğlu'ndan İbrahim Yılmaz açıklaması: 100 gramlık su geldi diye darp raporu almış

İstanbulspor Formasını Giyen İbrahim Yılmaz, Sözleşmesini Feshetti

İstanbulspor formasıyla 2015 yılından beri mücadele eden futbolcu İbrahim Yılmaz, geçtiğimiz yıl kulüple olan sözleşmesini 31 Mayıs 2027 tarihine kadar uzatmıştı. Ancak yaşadığı darp olayı sonrasında Yılmaz, sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti. Türkiye Futbol Federasyonu kayıtlarına göre 23 Ekim itibariyle mukavelesini sonlandıran Yılmaz, İstanbulspor Başkanı Ecmel Sarıalioğlu ile yaşadığı tartışmada cisme maruz kaldığı iddiasında bulundu.

Sarıalioğlu, olayın yaşandığı antrenman öncesinde futbolcunun disiplinsiz davranış sergilediğini ve yönetim kurulu üyelerinin üzerine top fırlatarak antrenmani izinsiz terk ettiğini belirtti. Sarıalioğlu bu konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Takım içinde disiplinsiz davranması nedeniyle neden böyle bir davranış içinde bulunduğunu anlamak için kendisiyle görüşmek istediğimi belirttim.”

Yaşanan görüşme sırasında Yılmaz’ın küfürlerine rağmen suçlamaların farkına varması için Sarıalioğlu’nun plastik bardaktaki suyu yüzüne fırlattığını belirtti. Yılmaz, suyun sadece boynunda iki çizik oluşturduğunu ve darp raporu almasının gerekçesi olarak bu durumu gösterdi.

Yöneticiler tarafından tek taraflı olarak fesih edilen sözleşmesinin ardından futbolcunun 29 yaşında olması ve kendisine sunulan tekliflerin kulüpten aldığı ücretin üzerinde olması, bu tür davranışlarda bulunmasına neden olduğu düşünülmektedir. Transfer tekliflerinin futbolcunun kafasını karıştırdığı ve sözleşme yükümlülüklerinden kurtulmak istemesi sonucunda bu hareketleri sergilediği belirtilmektedir.

Sarıalioğlu, İbrahim Yılmaz’ı transfer etmek isteyen kulüplere uyarılarda bulunarak şu çağrıyı yapmıştır: “Kendisini transfer etmek isteyen kulüplerin mutlaka bizimle iletişime geçmelerini ve davalara muhatap olabileceklerini bilmelerini istiyoruz.”

İbrahim Yılmaz 2015 yılından bu yana İstanbulspor’da 214 maça çıkmış, 55 gol atmış ve 25 asist yapmıştır. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında ise Eyüpspor’da kiralık olarak forma giymiştir. Haber metni sonu.