İstanbul Maratonu, Türkiye İş Bankası İsim Sponsorluğunda 45. Kez Start Alıyor

100 Yılın Koşusu için geri sayım!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul, Türkiye İş Bankası’nın isim sponsorluğunda düzenlenecek olan 45. İstanbul Maratonu için geri sayıma geçti. Basın toplantısı, Hilton İstanbul Bosphorus’ta yapıldı. Toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur ve Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran katıldı.

Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, “İstanbul Maratonu, pandeminin dahi durduramadığı tek yarış olarak biliniyor. ‘100 Yılın Koşusu’ temasıyla düzenlenecek bu koşuya, 45. kez 45 bin kişi katılacak. İstanbul halkı, bu heyecana ve gurura ortak olacak.” şeklinde konuştu. Onur ayrıca, organizasyonun tanınırlığının arttığını, yabancı sporcu sayısında büyük bir artış olduğunu da ekledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Cumhuriyet ile İstanbul Maratonu’nun özdeşleştiğini belirterek, “Bu organizasyonun ‘100 Yılın Koşusu’ sloganıyla hayata geçmesi çok önemli. Toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerini gösteriyor olacağız.” ifadelerini kullandı.