“İsviçre, 2024 Avrupa Şampiyonası’nda A Grubu’nda; Teknik Direktör Yakın’dan Açıklamalar”

Murat Yakın: Türkiye şu anda çok iyi durumda

2024 Avrupa Şampiyonası: İsviçre, A Grubu’nda Yarışacak

İsviçre’ye 2024 Avrupa Şampiyonası’ndaki tablosu belli oldu. İsviçre, futbolseverlerin heyecanla takip edeceği şampiyonada, A Grubu’nda Almanya, Macaristan ve İskoçya ile kapışacak.

Kura çekimi, Almanya’nın Hamburg kentinde gerçekleştirildi. Kura sonrası İsviçre Milli Takımı’nın başında bulunan Teknik Direktör Murat Yakın, kameralar karşısına geçti. Yakın, eşleşmeden duyduğu memnuniyeti belirtti, “Bu grupta Almanya lider olur, favori onlardır.” dedi.

Yakın: “2008 Gibi Bir Durum Yaşanabilirdi”

Gruplarda Türkiye’nin durumu hakkında da görüş belirten Yakın, “Eğer biz de Türkiye’nin yanında olsaydık, 2008 benzeri bir durumla karşılaşabilirdik.” şeklinde konuştu. Yakın, “Türkiye’nin şu anki performansıyla gurur duyuyorum. Umarım grup maçlarını geçerler. Türkiye ile bir çeyrek ya da yarı finalde karşılaşmayı tercih ederim.” ifadelerini kullandı.

Kardeşinden Övgü Dolu Sözler

Murat Yakın, teknik direktör olarak görev yapan kardeşi Hakan Yakın’dan da söz etti. Yakın, “Kardeşimin ilk maçını izledim ve yanında olmayı çok istedim. İlk maçını kazandığı için çok mutluyum. Umarım kazanmaya devam eder.” dedi.