Kenan Koçak: A Milli Takım Yardımcı Antrenörü, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri ve Oyuncular Hakkında Konuştu

A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Kenan Koçak'tan Fenerbahçe yanıtı: Değerli kulüplerimiz tekliflerini sundular | Arda Güler'den bilgimiz vardı

A Milli Takım’ın yardımcı antrenörü Kenan Koçak, son röportajında birçok konuya değindi. 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde lider durumda olan A Milli Takım’ın performansını değerlendiren Koçak, “Grubumuzda avantajlı durumdayız, ancak henüz bitmiş değil. Futbolda gevşekliğe yer yok. Almanya’ya katılmak için avantajımızı koruyarak ilerlemek istiyoruz” dedi.

Rakipleri Ermenistan, Hırvatistan, Letonya ve Galler hakkında konuşan Koçak, “Dünya futbolunda artık makaslar daraldı. Küçük ülke, büyük ülke ayrımı yapmak zor. Rakiplerimize karşı ciddi bir şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Her maç zorlu geçti ve önümüzdeki maçlar da zor olacak. Her rakibi küçümsememeliyiz, çünkü biz Türkiye’yiz ve her ülkeyi her yerde yenebilecek güce sahibiz” şeklinde konuştu.

Milli takımdaki yurtdışında forma giyen oyuncuların tercih sürecine de değinen Koçak, “Türkiye milli takımında oynamak bir ayrıcalıktır. Futbolcularla konuşmalarımızda gönlün tercih olduğunu belirtiyoruz. Eğer futbolcunun gönlü varsa kapımız herkese açık. Biz gönül bağını karşıdaki futbolcuda görmek istiyoruz. Oyuncumuz Arda Güler’in Real Madrid’e transfer olması bizi gururlandırdı. Onun önümüzdeki yıllarda Türkiye’yi iyi temsil edeceğine hiç şüphem yok” şeklinde konuştu.

Transfer süreci hakkında da konuşan Koçak, “Bizim evvelden haberimiz oluyor, istişareler yapıyoruz. Bilgimiz vardı ve transferin böyle sonuçlanmasına sevindik. Arda’nın orada da kendini ispatlaması gerekiyor” dedi.

Yurtdışında forma giyen milli takım oyuncularının milli takım için büyük bir artı olduğunu belirten Koçak, “Oyuncular ne kadar üst düzey performans sergilerse bizim için o kadar iyi. Bir Türk olarak gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Eleştiriler ve yabancı kuralı hakkında da görüşlerini paylaşan Koçak, “Stefan hoca elinden gelenin en iyisini yapıyor. Eleştiriye açık bir insanız, ancak yapıcı eleştiriler olmalı. Hakkaniyetli eleştirilere anlam veremiyorum. Milli takım için önemli olan Türk futbolcusunun oynaması. Kulüp bakış açıları ile farklı düşünebiliriz” dedi.

Son olarak, Fenerbahçe ve Samsunspor ile adının anıldığı transfer spekülasyonları hakkında konuşan Koçak, “Reklam peşinde koşan biri olmadım. Çalıştığım kulüplerle ilgili açıklama yapmak istemedim. Ancak ilerleyen süreçte her şey olabilir” şeklinde konuştu.