Konyaspor Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında Yeni Yönetim Seçildi, Borç Durumu Açıklandı

Konyaspor’da Fatih Özgökçen yeniden başkan seçildi

Konyaspor’da olağanüstü genel kurul toplantısı, çoğunluğun katılımıyla Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Yönetim kurulu raporunun ardından gelir-gider raporu ve bilançoların okunduğu toplantıda, kulübün mevcut borcunun 552 milyon lira olduğu açıklandı. Genel kurulda tek liste yer alırken, delegeler Fatih Özgökçen başkanlığındaki yeni yönetim kurulunu seçti.

Yapılan konuşmada Başkan Fatih Özgökçen, “Büyük desteğiniz ve koşulsuz güveninizle 5 Haziran 2021’de Konyaspor yönetim kuruluna seçildik. Yönetim kurulu üyeleri olarak zor bir göreve talip olduk. İki yıl boyunca yorulmadık, dinlenme fırsatı bulamadık ve pes edecek kadar korkak olmadık. Bu heyecanı ve cesareti bize veren büyük taraftarlarımıza ve genel kurul üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Özgökçen, “Hedefimiz her zaman Konyaspor Kulübü’nü ilk 3-4 sene içinde ilk 10 içerisinde tutmak ve sonraki 3-4 yıl içinde hep ilk 5’e oynayan bir takım oluşturmak oldu. Aynı zamanda sürdürülebilir bir mali yapı kurmak da önceliklerimiz arasındaydı. Bu hedefler doğrultusunda önemli başarılar elde ettik” şeklinde konuştu.

Başkan Özgökçen, kulübün mali disipline uyarak yatırımlar yaptığını da vurguladı. Kayacık Tesisleri’ne yapılan yeni binanın temellerinin atıldığını ve geçici olarak prefabrik bir bina ile altyapının taşındığını söyledi. Ayrıca tesislere 2 yeni antrenman sahası eklediklerini de belirtti.

Mali yapılarını düzeltme çabalarına devam ettiklerini dile getiren Özgökçen, transfer piyasasının kapanması gibi söylentilerin gerçeği yansıtmadığını ve kulübün borcunun 552 milyon TL olduğunu ifade etti. UEFA’dan gelen cezanın ise denk bütçeyi tutturamama nedeniyle olduğunu açıkladı.

Genel kurula katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da başkan ve yönetim kuruluna teşekkür ederek, görev alanların daha büyük başarılara imza atacağına inandığını söyledi.