“La Liga’da İzlenmesi Gereken 5 İsim: Arda Güler ve İlkay Gündoğan Öne Çıkıyor!”

LaLiga'da Arda Güler'e büyük onur! Lionel Messi ile kıyaslandı, izlenecek 5 isim arasında gösterildi

Dünyaca ünlü futbol ligi İspanya La Liga, bu hafta sonu başlayacak. Ünlü haber ajansı AFP’nin abonelerine geçtiği “La Liga’da Bu Sezon İzlenecek 5 İsim” listesinde Arda Güler de yer alıyor. Haberde, Fenerbahçe’nin genç yeteneği Arda Güler’in, 20 milyon Euro karşılığında Real Madrid tarafından transfer edildiği ve Barcelona’nın burnunun dibinden alındığı belirtiliyor. Ayrıca, Madrid’in Arda’yı Messi ile kıyaslanan bir yetenek olarak görerek “Galacticos”un yeni neslinin bir parçası olmasını umduğu ifade ediliyor.

Haberde ayrıca, Arda’nın Fenerbahçe ve A Milli Takım’da en genç gol atan oyuncu rekorlarını kırdığı ve 18 yaşındaki sol ayaklı oyun kurucunun Real Madrid ile 6 yıllık sözleşme imzaladığı belirtiliyor. Ancak sezona kenarda başlayacağına işaret ediliyor.

AFP’nin listesine giren bir diğer isim ise Manchester City’den Barcelona’ya transfer olan Türk asıllı oyuncu İlkay Gündoğan. Haberde, 33 yaşına girecek olan Alman milli oyuncunun Barcelona’nın orta sahasını güçlendireceği ve Messi’nin ayrılığından sonra İlkay Gündoğan’ın takıma katıldığı belirtiliyor.

AFP’ye göre La Liga’da izlenmesi gereken diğer 3 yeni transfer ise şu şekildedir:
– Jude Bellingham: Dortmund’dan transfer edilen İngiliz milli oyuncu, Real Madrid’in geleceğini temsil ediyor. Modric ve Kroos gibi deneyimli oyuncular yanında oyununu daha da geliştirecek.
– Cesar Azpilicueta: Chelsea’deki 11 yılın ardından Atletico Madrid’e dönen 33 yaşındaki savunma oyuncusu, tecrübesiyle büyük katkı sağlayacak.
– Andre Silva: Porto, Milan, Sevilla gibi kulüplerde forma giyen Portekizli forvet, Real Sociedad’da eski formunu yakalamak için çaba sarf edecek.