Liverpool ve Manchester City Arasındaki Zorlu Mücadele Öncesi Sakatlık Durumları ve İstatistikler

Manchester City'de Haaland iyileşti mi? Liverpool'da Salah'ın yanında kimler olacak? Premier Lig iddaa oranları, son haberler...

Manchester City, milli araya 4-4’lük Chelsea maçıyla girerek skor ve seyir açısından iyi bir performans sergiledi. Ancak John Stones ve Kevin De Bruyne’nin sakatlıkları nedeniyle takımda eksiklikler oluştu. Milli arada sakatlanan Ederson, Nathan Ake, Mateo Kovacic, Matheus Nunes ve Erling Haaland’ın zorlu Liverpool maçına yetişmeleri bekleniyor. Ederson ve Haaland’ın büyük ihtimalle ilk 11’de yer alacakları tahmin ediliyor. Maç saatine kadar Ake-Josko Gvardiol ve Kovacic-Manuel Akanji tercihleri netleşecek. Haaland’ın arkasında Julian Alvarez’in oynayacağı kesinleşirken, Bernardo Silva veya Phil Foden’in de önemli bir seçenek olduğu öngörülüyor. Takımın teknik direktörü Pep Guardiola, “Liverpool büyük bir kulüp ve takım. Bu maçı heyecanla bekliyorum” dedi.

Liverpool ise Premier Lig’de 27 puanla ve sadece bir yenilgiyle ilk 12 haftayı tamamladı. Ancak Andy Robertson, Thiago Alcantara ve Stefan Bajcetic’in sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almayacaklar. Ibrahima Konate, Curtis Jones, Ryan Gravenberch ve Joe Gomez son antrenmanda takımla çalıştı ve Konate ile Gravenberch’in ilk 11’de başlamaları bekleniyor. Alexis Mac Allister ise cezasının bitmesiyle orta alandaki yerini geri alacak. Gravenberch ve Mac Allister’ı orta sahada Dominik Szoboszlai tamamlayacak. Sol bekte ise Robertson’ın yerine Kostas Tsimikas forma giyecek. Hücum hattında ise Mohamed Salah kesin bir seçenek. Salah’a Darwin Nunez ve Luis Diaz eşlik edecek.

Maçla ilgili dikkat çeken istatistiklere bakıldığında, Etihad’da oynanan son 14 maçın sadece birini Liverpool’un kazandığı görülüyor. Liverpool’un bu sezon deplasmanda oynadığı 6 lig maçının tamamının “KG VAR” bittiği görülüyor ve toplamda 18 gol atılmış. Mohamed Salah şu ana kadar Premier Lig’de 149 gol atmışken, Erling Haaland’ın Liverpool’a ligde golü bulunmuyor.

Misli üyeleri arasında en çok tercih edilen seçeneğin “Manchester City kazanır” olduğu görülüyor. %36’lık bir kesim Pep Guardiola ve takımına güveniyor. %12’lik bir kesim ise maçta en az 3 gol olacağını düşünerek “2.5 ÜST” seçeneğini kuponlarına eklemiş durumda.

Geçmiş maçlardan birini hatırlayacak olursak, Liverpool ile Manchester City arasında oynanan ve 2-2 biten bir maçı hatırlatmak istiyorum. Salah’ın enfes golü unutulmaz anlardan biriydi.