Mauro İcardi’nin Penaltı Hatası Avrupa Medyasında Yankı Uyandırdı

Mauro Icardi'nin sansasyonel penaltı hatası Avrupa'da manşetlerde! "Muhteşem bir şekilde başarısız oldu"

Galatasaray’ın Mauro İcardi, son zamanlarda Avrupa medyasında yer almış durumda. Ancak, dikkatleri üzerine çeken olay, 2023 yılında Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Süper Lig’de en fazla gol atan oyuncu olması veya özel hayatı değil. İstanbulspor maçında Kerem Aktürkoğlu ile birlikte penaltı atışında yaptığı başarısız deneme, Avrupa’nın önde gelen medya kuruluşları tarafından şu başlıklarla manşetlere taşındı:

– İtalya’nın Corriere dello Sport gazetesi, “G.Saray’ın iki vuruşlu penaltısı kötü bitti. İcardi’nin saçma hatası: İstanbul derbisindeki 11 metrelik plan, eski İnter ve PSG santrforu için felaketle sonuçlandı.” şeklinde bir başlık attı.

– La Gazzetta dello Sport gazetesi ise “İcardi’den sansasyonel hata: çift yönlü penaltı bir başarısızlıkla sonuçlandı.” şeklinde haber yaptı.

– Tuttosport gazetesi ise “İcardi, inanılmaz bir hata! Messi ve Suarez’in penaltısını taklit ediyor, ama… Doğrudan vuruş yerine topu takım arkadaşına atmaya karar verdi. Ancak bu kez sansasyonel bir hata yaptı.” ifadelerine yer verdi.

– İngiltere’nin The Sun gazetesi ise “İcardi yanlışlıkla Premier Lig tarihinin en kötü şöhretli penaltı kaçırma olayını yeniden yarattı ve işin komik tarafı gülmekten kendini alamadı. Galatasaray’ın süperstarı, Pires’in Henry’ye verdiği kısa pasla golü kaçırdığı 2005 yılında Arsenal’in utanç verici çabasını taklit etti.” şeklinde bir haber paylaştı.

– Marca gazetesi de “İcardi ‘Cruyff benzeri’ bir penaltı kaçırdı: her şey lehineyken affedilemez bir hata! Messi ve Suarez’in birkaç yıl önce Barça’da ‘yeniden canlandırdığı’ Hollandalı dehanın afacan oyununu taklit etmek istedi ancak başarılı olamadı.” yorumunu yaparak habere yer verdi.

– Almanya’nın Bild gazetesi, “İcardi’den inanılmaz bir penaltı atışı! Arjantinli futbolcu, penaltı noktasından çok özel bir şey yapmayı hedeflemişti ancak inanılmaz bir ıska yaparak başarısız oldu.” ifadeleriyle haberi okuyucularıyla paylaştı.

– Fransa’nın L’Equipe gazetesi, “PSG’de Neymar’ın pasında fileleri havalandırmıştı. Aynı kombinasyonu Kerem ile denese de, bu kez boş kaleye topu gönderemedi.” şeklinde bir başlıkla habere yer verdi.

– Hollanda’nın De Telegraaf gazetesi ise “İcardi ‘Cruyff penaltısı’ varyasyonuyla umutsuzca hata yapıyor.” şeklinde bir yorumla haberi okuyucularına aktardı.