Milli Erkek Basketbol Takımı, EuroBasket 2025 Elemeleri İçin Kura Çekimine Katılacak ve Grup Aşaması İçin Rakiplerini Belirleyecek

12 Dev Adam’ın rakipleri

Milli Erkek Basketbol Takımı, EuroBasket 2025 Elemeleri için kura çekimine katılacak. Kura çekimi, Almanya’nın Münih kentinde gerçekleştirilecek ve ay yıldızlı ekip 3. torbadan grup eşleşmesi yapacak. Elemeler, 2024 ve 2025 yılları boyunca üç pencerede oynanacak ve her pencerede ülkeler iki maç yapacak. Gruplarında ilk üç sırayı alan takımlar, Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı elde edecek. EuroBasket 2025, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Finlandiya, Letonya ve Polonya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek.

EuroBasket 2025 Elemeleri için torbalar şu şekilde oluştu:
1. Torba: İspanya, Fransa, Sırbistan, Slovenya
2. Torba: Litvanya, Yunanistan, İtalya, Almanya
3. Torba: Türkiye, Çekya, Polonya, Karadağ
4. Torba: Finlandiya, Hırvatistan, Ukrayna, Letonya
5. Torba: Belçika, Gürcistan, İsrail, Bosna-Hersek
6. Torba: Macaristan, Estonya, Hollanda, Bulgaristan
7. Torba: Büyük Britanya, İzlanda, İsveç, Kuzey Makedonya
8. Torba: Portekiz, Danimarka, Slovakya, Güney Kıbrıs

Yeni formatlı haberimizde, Milli Erkek Basketbol Takımı’nın EuroBasket 2025 Elemeleri için yapılacak kura çekimine katılacağı bilgisine yer verildi. Takımın 3. torbada yer aldığı ve grup aşamasında 2., 6. ve 7. torbadan gelecek takımlarla eşleşeceği belirtildi. Elemelerin 2024 ve 2025 yıllarında üç farklı pencerede gerçekleşeceği ve grup birincilerinin Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı elde edeceği ifade edildi. EuroBasket 2025’in Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Finlandiya, Letonya ve Polonya’da düzenleneceği bilgisi de aktarıldı.