Okan Buruk, Galatasaray’ı 23. Şampiyonluğa Taşıdı ve Rekorlar Kırdı

Galatasaray'da peş peşe rekorlar kıran Okan Buruk'a zam!

Galatasaray’ın 23. şampiyonluğunu kazanması ve Okan Buruk’un 2023-24 sezonuna muhteşem bir başlangıç yapması ardı ardına rekorları getiriyor. Buruk, Galatasaray ile lige en iyi başlangıcı yapan iki Türk teknik adamdan biri oldu, 8 maçta 22 puan topladı. Sarı kırmızılı takımın başında, 55 resmi maçta 43 galibiyet, 7 beraberlik ve sadece 5 yenilgi alarak olağanüstü bir performans sergiledi. Bu başarı grafiği, Galatasaray’ın Buruk yönetiminde maç başına yaklaşık 2.47 puan ortalaması elde etmesini sağladı.

Buruk’un sözleşmesi 31 Mayıs 2024’te sona erecek olan Galatasaray yönetimi, başarılı teknik adamın sözleşmesini iyileştirmeye karar verdi. Geçen yaz imzalanan 1+1 yıllık sözleşmede yer alan opsiyonu kullanmak için Buruk’a ödenen yıllık ücret 23 milyon TL idi. Yönetim, büyük ölçüde zam yaparak bu sezon Buruk’a toplamda 35 milyon TL garanti para vermeyi kabul etti. Ayrıca Şampiyonlar Ligi, Lig ve kupa bonusları da teknik direktöre sunulacak.

Başkan Dursun Özbek’in görev süresinin Mayıs 2024’te sona erecek olması nedeniyle Okan Buruk ile uzun vadeli bir sözleşme imzalanmamıştır. Galatasaray Kulübü, mayıs ayındaki seçimli olağan genel kurula gidecektir. Özbek’in aday olmaz veya yeniden seçilmezse, yeni yönetimin önünü açabilmek için Buruk ile uzun süreli bir sözleşme imzalanmamıştır. Dursun Özbek’in devam etmesi durumunda, Buruk’un sözleşmesinin uzatılması beklenmektedir.

İşte Okan Buruk’un kırdığı rekorlar:
– İç sahada üç derbiden de galibiyet alan iki Türk teknik direktörden biri olması (Diğeri Fatih Terim).
– Avrupa kupalarında üst üste dört galibiyet elde eden ilk Türk Galatasaray teknik direktörü olması.
– Galatasaray tarihinde en kısa sürede (39 maç) 30 galibiyete ulaşan teknik direktör olması.
– Hem oyuncu (7) hem de teknik direktör (2) olarak en fazla şampiyonluk yaşayan isim olması.
– Süper Lig’de ilk sekiz maçta en fazla puanı (22) toplayan yerli Galatasaray teknik direktörü olması (Diğeri Mustafa Denizli).
– Galatasaray’da hem futbolcu hem de teknik direktör olarak lig şampiyonluğu yaşayan iki isimden biri olması (Diğeri Hamza Hamzaoğlu).
– Süper Lig’de iki farklı takımı şampiyon yapan en genç teknik direktör (49 yaşında).
– Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United’ı iki farklı takımla mağlup eden beşinci teknik direktör olması.