Okan Buruk, Galatasaray’ın Olimpija Ljubljana Maçı ve Transfer İstekleriyle İlgili Açıklamalarda Bulundu

Galatasaray'da Okan Buruk'tan transfer açıklaması! Rashica, Zaniolo ve Ramos...

Galatasaray’ın teknik direktörü Okan Buruk, Olimpija Ljubljana ile yapılan maçın ardından açıklamalarda bulundu. Buruk, karşılaşmayı şu şekilde değerlendirdi: “Takımımız çok istekli başladı ve rakibe pozisyon vermeden iyi işler yaptık. Kazanma odaklıydık ama Torreira’nın kırmızı kartı bizi olumsuz etkiledi. Molde, kendi sahasında etkili olabilen bir takım, dolayısıyla kolay bir maç olmayacak.”

Beşiktaş’ın Rashica transferi hakkında yapılan soruya cevap veren Buruk, “Maç sonrası Rashica haberlerini yeni duydum. Sağ kanatta birçok opsiyonumuz var ve farklı fırsatlar da karşımıza çıkıyor. Bu konuda ilerlemeler olabilir” şeklinde konuştu.

Zaniolo’nun takımdan ayrılma isteği hakkında konuşan Buruk, “Zaniolo Premier Lig’de oynamak isteyen bir oyuncu ve bu isteğine saygı duyuyoruz. Eğer kulübümüz için avantaj oluşturacaksa, bu transfer gerçekleşebilir gibi görünüyor” şeklinde açıklama yaptı.

Sergio Ramos hakkındaki soruya yanıt veren Buruk, “Stoper pozisyonuyla ilgili durumu takip edeceğiz. Şu anda zorunlu olarak bir oyuncu almak gibi bir niyetimiz yok. Her pozisyon için çalışıyoruz ve stoper pozisyonu da bu çalışmalardan biri” dedi.

Mauro Icardi’nin performansı hakkında konuşan Buruk, “Icardi’yi yavaş yavaş hazırlıyoruz. Hem kendisi iyi işler yapıyor hem de takımının hücum oyununa katkı sağlıyor. Genel olarak da iyi bir performans sergiliyor. Oyuncularımız birbirlerine alışıyor ve zaman içinde daha iyi bir uyum sağlayacaklar” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz sezon takımda forma giyen Milot Rashica’nın Beşiktaş’a transferi hakkında konuşan teknik direktör, “Maç sonunda öğrendim. Onun sağ kanatta alternatif bir oyuncu olduğunu belirttim. Listemizde birçok oyuncu bulunuyor ve sağ kanatta da oyuncularımız mevcut. Zaniolo’nun ayrılma durumu da bitme aşamasında. Kendi işimize odaklanmalıyız ve yolumuza devam etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Orta saha takviyesi yapmak istediklerini belirten Okan Buruk, “Orta sahada takımın gücünü artıracak önemli bir oyuncu bulunursa ve bize büyük katkı sağlayabilecekse düşünebiliriz. Hem Avrupa hem de ligde mücadele ediyoruz, bu yüzden orta saha sayımızı artırmayı planlıyoruz” dedi.

Norveç ekibi Molde ile oynayacakları UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunu değerlendiren Buruk, “Geçen sezon Norveç Ligi şampiyonu olan kaliteli bir takımla karşılaşacağız. Kadrolarına baktığımızda Linnes’i tanıyoruz, bugün ikinci golü atan oyuncu oydu. İki takım da sentetik sahada oynuyordu. Rakibimizi daha detaylı inceleyeceğiz ve analiz edeceğiz. Ancak öncesinde Trabzon maçı var, bu maç şu an için daha önemli. Molde maçını daha sonra düşüneceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye için önemli olan play-off turuna katılmak olduğunu belirten Buruk, “Başlangıçtan itibaren konsantrasyonumuzu artırdık. Oyuncularımızın fiziksel ve mental performansları yükseliyor. Bu dönemde kazanmamız gerekiyordu. Galatasaray’ın play-off turuna kalmış olması Türk futbolu için önemli. Şampiyonlar Ligi’ne katılmak büyük bir anlam taşıyor. İki önemli maç oynayacağız” diye konuştu.

Lucas Torreira’nın kırmızı kartı hakkında konuşan Buruk, “Lucas’ı maçın belli bir dakikasından sonra oyundan çıkarmayı planlıyordum. Maalesef çok şanssız bir kırmızı kart gördü. Bizim için değerli bir oyuncu olduğu için bu durum bizi üzdü” şeklinde açıklama yaptı.

Transfer çalışmaları hakkında konuşan Buruk, stoper pozisyonu için de çalışmalar yaptıklarını belirtti. “En iyi kadroyu kurmak için çaba gösteriyoruz. Orta sahada Kerem Demirbay transferini yaptık. Türk statüsünde oynayabilen önemli bir oyuncu. Orta sahada beş oyuncumuz daha var ve bir oyuncu daha düşünüyoruz. Ancak bu transfer için kesin bir karar vermemiz gerekiyor. Şu anda kadromuzu güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Başkanımız, yönetim kurulu ve biz teknik ekip olarak en iyi kadroyu oluşturmak için çalışıyoruz. Zaten iyi bir kadromuz var, eksik bölgelerimize takviye yapıyoruz” şeklinde konuştu.