Premier Lig Maçlarında Yeni Bir Dönem: Futbolcuların Kamera Takılı Forma Giyme Uygulaması

Premier Lig'de vücut kamerası dönemi başlıyor

Tottenham, yarın Wolverhampton ile deplasmanda oynayacakları Premier Lig maçıyla tarihe geçecek. TNT Sports ve Premier Lig iş birliğiyle her iki takımdan birer futbolcu, maç öncesi ısınma antrenmanı sırasında kamera takılı formalar giyecek. Bu teknoloji önce Almanya’da denendi ve bu yaz Aston Villa ve Newcastle takımları tarafından ABD turunda uygulandı. Şu anda iFAB, bu teknolojinin resmi maçlarda kullanılmasına izin vermiyor. Ancak TNT Sports ve Premier Lig, vücut kamerası görüntülerinin izleyicilere farklı bir perspektif sunacağı gerekçesiyle en azından ısınma sırasında kullanma kararı aldı.

Bu vücut kamerası teknolojisinin arkasında yer alan start-up şirketi MindFly, özel bir yeleğe bağlı olan yapay zeka destekli bir stabilizasyon kamera geliştiriyor. Bu kamera, oyuncuların göğüs hizasındaki küçük bir delikten görüntü almayı sağlıyor. MindFly, 2021 yılından bu yana bu vücut kamerasından 1,3 milyon sterlinden fazla gelir elde etti.

UEFA Avrupa Ligi’nde önceki gün İspanyol Villarreal, İsrail ekibi Maccabi Haifa’yı 2-1 mağlup etmesine rağmen saygı duruşu krizi yaşandı. Maccabi Haifa’nın talebi üzerine, Kıbrıs Rum Kesimi’ndeki maçta İsrail-Hamas savaşı sırasında hayatını kaybeden İsrailliler için saygı duruşu yapıldı. Ancak Villarreal’in Cezayirli stoperi Aissa Mandi ve Fas asıllı İspanyol kanat oyuncusu İlias Akhomach, saygı duruşuna katılmayarak takımdan ayrı şekilde orta yuvarlakta bekledi.