Rıza Çalımbay: Türk Antrenörlere Daha Fazla İmkân Tanınmalı

Rıza Çalımbay: 'Bir tane yerli hoca yok mu?'

Süper Lig’in oyuncu performansları ve A Milli Takım’ın Hırvatistan zaferi hakkında konuşan teknik direktör Rıza Çalımbay, A Spor’a verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Çalımbay, Hırvatistan’ın final oynayan bir takım olduğunu belirtirken, “Düşük bir tempo ile oynadılar ve bizi rahatsız etmediler. Daha fazla gol atabilirdik. Bir daha böyle bir Hırvatistan ile karşılaşmak zor” diye konuştu.

Milli Takım’ın yerli bir antrenöre ihtiyaç duyduğunu dile getiren Çalımbay, “Benim görüşüme göre milli takımda bir Türk antrenör olmalı. Türk antrenörlerin başarılı olduğu dönemlere baktığımızda, birçok başarıya imza atan Türk hocaların olduğunu görüyoruz. Yabancıyı gönderiyor, tekrar yabancı alıyoruz. Türkiye’de bu takımı çalıştıracak yetenekli yerli antrenörler yok mu? Bu işi yapabilecek birçok insan var. Ben antrenörler dernek başkanı olsam üzülürüm. Türk antrenörlerini bu kadar küçümsememeliyiz” şeklinde konuştu.

Beşiktaş’tan teklif gelmesi durumunda gitmeyi düşüneceğini dile getiren Çalımbay, “Burak Yılmaz, Şenol Güneş ile başladığı ve devam ettiği bir dönemde maça çıkmak doğru olur. Beşiktaş’tan teklif gelirse tabii ki giderim. Futbol hayatımı orada başladım, orada bitirdim. Başka bir takımda forma giymedim. Bir yerde başlayıp, aynı yerde bitirmek harika bir şeydir. Futbolculuk kariyerim harika geçti, antrenörlük kariyerim de aynı şekilde. Beşiktaş belki zor durumda olabilir ama bana görev verirlerse koşa koşa giderim” dedi.

Galatasaray-Beşiktaş derbisi hakkında da görüşlerini paylaşan Çalımbay, “Galatasaray maçı bir şanstır. Bu maçı kazandığınızda her şey değişir. Beşiktaş’a farklı bir ivme kazandırır. Maç için iyi bir hazırlık yapmak gerekiyor. Milli araya denk gelmesi şanslı bir durum. Bu şansı iyi değerlendirerek hedefimize ulaşmalıyız. Çık, oyna, kazan ve bitir” ifadelerini kullandı.

Son olarak, Fenerbahçe ile oynanan maçı örnek vererek konuşan Çalımbay, “Fenerbahçe Sivas’ı yenerse olağan bir durum olur. Ancak Sivas’ın Fenerbahçe’yi yenerse büyük bir başarı olur. Biz de birçok defa galip geldik. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın transferlerinden dolayı fark açıldı. Ayrıca Adana Demirspor da var. Büyük maçları abartırsan, kaybedersin. Asla aciz olmamalısın. Yenilse bile mücadele etmeli, pozisyonlara girmeye çalışmalısın. Ne kadar büyütürsen o kadar zorlaştırırsın” şeklinde konuştu.