“Samet Akaydin Güven Tazelerken, Fenerbahçe Adana Demirspor Karşısında Hatasız Oyun Sergiledi”

Fenerbahçe'de Edin Dzeko, İsmail Kartal'dan özür diledi: Tepkim size değil...

Fenerbahçe’nin Trabzon ve Pendik maçlarında eleştirilerin odağında olan Samet Akaydin, Adana Demirspor karşısında hatasız bir performans sergileyerek güven tazeledi. Kendini her geçen maç daha da geliştireceğini belirten Akaydin, eski takımına karşı oynadığı futbolun taraftarlar tarafından beğenilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini ve milli takım kampına yüksek bir moral ile gittiğini ifade etti.

Oyundan alındığı anki tepkisiyle özellikle sosyal medyanın birinci gündem maddesi haline gelen Edin Dzeko, uçakta İsmail Kartal’ın yanına oturarak özür diledi. Boşnak futbolcu, “O an kaçırdığım goller için kendime kızdım. Ayrıca kariyerime baktığınızda, her oynadığım takımda oyundan alındığımda sinirlendiğimi görürsünüz. Bu, benim hırsım ve oyun isteğimdir. Size yönelik en ufak bir saygısızlık aklımdan dahi geçmedi. Eğer hareketlerim yanlış anlaşıldıysa çok özür dilerim.” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe teknik heyeti, eksiklere ve kötü zemine rağmen baskılı ve domine eden bir oyunla ligin en zor deplasmanlarından lider döndükleri için mutlu olduklarını belirtti. “Biz Pendik zeminine isyan etmiştik, ancak Adana’nın sahası Pendik’ten daha kötüydü. Cuma günü bu sahada Adanaspor maçı oynandığı için zemin çok kötüydü. Futbolcular ayakları çime battığı için sıkıntı yaşadı. Şans eseri Fred’i kadrodan çıkarttık, aksi halde sakatlığı çok daha kötü olabilirdi.”

Fenerbahçe defansının, ligin en hızlı golcülerine sahip Adana Demirspor karşısında neredeyse hiç pozisyon vermemesi teknik heyeti sevindirdi. Osayi, Samet, Oosterwolde ve Ferdi’nin Yusuf Sarı, Yusuf Erdoğan, Niang ve Balotelli’ye fırsat tanımaması sevinç yarattı.