Şenol Güneş, Jackson Muleka’nın Beşiktaş’ta Kalmasını İstiyor

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ‘Muleka benim jokerim’ dedi, transferini veto etti

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, iddia edilen kiralık gönderme durumuyla ilgili Jackson Muleka’ya destek verdi. Güneş, Kasımpaşa, Çaykur Rizespor ve Adana Demirspor’un Muleka’yı kiralamak için tekliflerde bulunduğunu açıkladı ve oyuncunun takımda kalmasını istediğini belirtti. Asbaşkan Emre Kocadağ ile yaptığı görüşmede Muleka’nın yeteneklerine değinen Güneş, onun sol kanatta ve santrfor olarak oynayabilme yeteneğine dikkat çekti. Güneş, “Jackson benim hücumdaki jokerim. Onunla gelecek dönemde sık sık faydalanacağım” şeklinde konuştu.

Güneş, Muleka’nın takım içinde sevilen ve uyumlu bir oyuncu olduğunu da vurgulayarak, “Saha içinde ve saha dışında bize güç katıyor. Ayrıca unutmayalım ki o 23 yaşında ve yüksek potansiyeli olan bir oyuncu. Disiplinli bir şekilde çalışmaya devam eder ve gelişirse, Beşiktaş Kulübü ileride Avrupa kulüplerine büyük paralar kazandırabilir. Ben Jackson Muleka’ya inanıyorum ve onun kalmasını istiyorum” dedi.

Şenol Güneş’in kararlı sözlerinden sonra, Muleka’nın başka bir Süper Lig kulübüne kiralanma fikri gündemden düştü ve siyah beyazlı takımda kalacağı kesinleşti.

Muleka’nın Beşiktaş karnesi şu şekildedir:

– Süper Lig: 3 maçta gol veya asist yapmadı.
– Konferans Ligi: 6 maçta 3 gol attı, asist yapmadı.
– 2022-23 Sezonu:
– Süper Lig: 29 maçta 5 gol attı, 1 asist yaptı.
– Türkiye Kupası: 3 maçta 1 gol attı, asist yapmadı.