Sırbistan, Fanları Coşturarak 2023 FIBA Dünya Kupası’nda Finale Yükseldi!

Sırbistan, FIBA Dünya Kupası’nda finalde

2023 FIBA Dünya Kupası’nın yarı finalleri, Pasay şehrinde bulunan Manila Mall of Asia Arena’da gerçekleşen başarılı bir organizasyonla devam ediyor. İlk yarı final maçında Sırbistan ve Kanada, nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu.

Sırbistan, maça etkili bir başlangıç yaparak ilk periyodu 23-15 önde tamamladı. İlk yarıda da üstünlüğünü koruyan Sırbistan, devreyi 52-39’lik bir skorla önde tamamladı. Üçüncü periyotta da öne geçmeyi başaran Sırbistan, 75-63’lük skorla son 10 dakikaya girdi.

Kanada’nın geri dönüş çabalarına izin vermeyen Sırbistan, son periyotta da üstün performansını sürdürdü ve maçı 95-86’lık skorla kazanan taraf oldu. Bu maçta en skorer oyuncular, Sırbistan’dan Bogdan Bogdanovic ve Kanada’dan RJ Barrett oldu; her ikisi de 23 sayı kaydetti.

Sırbistan, 2014 yılından sonra ikinci kez Dünya Kupası’nda finale yükselme başarısı gösterdi. Onlar için hedef, bu kez şampiyonluk kupasını kaldırmak olacak. 2014 yılındaki finalde ABD’ye yenilerek ikinci olan Sırbistan, bu kez zaferi elde etmek için sahaya çıkacak.

Yarı finalin diğer maçında ise bugün ABD ile Almanya karşı karşıya gelecek. Bu mücadele de heyecanlı ve çekişmeli bir maç olması bekleniyor.