Sofiane Feghouli: Türkiye Ligi Kaliteli ve Disiplinli Bir Oyun Sunuyor

Feghouli: Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkacaktır

Fatih Karagümrük’ün deneyimli futbolcusu Sofiane Feghouli, Türkiye’nin liginin kalitesini değerlendirdi. Feghouli’ye göre, genel olarak kaliteli bir lig olan Türkiye’de başlangıç düdüğünden 60. dakikaya kadar disiplinli bir oyun izleniyor. Boşlukların az olduğu bir ligde oynadıklarını belirten futbolcu, maçın son bölümünde ise takımların yorulmasıyla birlikte boşlukların oluştuğunu ifade etti. Türkiye Ligi’ni diğer büyük liglerden ayıran en temel farkın ise maç süresinin tamamına yayılamayışı olduğunu düşünen Feghouli, son 30 dakikada oyunun sık sık durması ve çok fazla düdük sesiyle karşılaşılmasının kaliteyi düşüren faktörler olduğunu dile getirdi.

Galatasaray’ın eski takım arkadaşları için de sevindiklerini söyleyen Feghouli, takımın Şampiyonlar Ligi’nde başarılı performans gösterdiğini dile getirdi. Feghouli, Galatasaray’ın gruptan çıkabilecek güçte olduğunu ve son 16’ya kadar gidebileceğini düşünüyor. Takım içinde Sacha Boey’un kendi pozisyonunda dünyanın en iyilerinden biri olduğunu belirten futbolcu, Kerem ve Muslera’nın da takım için önemli oyuncular olduğunu vurguladı.

Galatasaray’da forma giydiği dönemde teknik direktör Fatih Terim ile çok güzel başarılara imza attıklarını ifade eden Feghouli, Terim’in her zaman en iyi yerlerde olacağına inandığını söyledi. Feghouli’ye göre, Terim’in geleceği ile ilgili kararı doğru projenin belirleyeceği bir isimdir.

Öte yandan, Feghouli’ye Türkiye’de forma giydiği dönemde en güçlü orta saha kurgusunun sorulması üzerine, Fernando, N’diaye ve Belhanda üçlüsünü en güçlü orta saha olarak nitelendirdi. Bu üçlünün kalite ve karakter açısından öne çıktığını düşünen Feghouli, onlarla birlikte oynamaktan büyük zevk aldığını belirtti.