Stefan Kuntz’un A Milli Takım’daki Görevi Sonlandırıldı, Yeni Teknik Direktör Arayışı Başladı

A Milli Takım'da Stefan Kuntz'un yerine 3 isim öne çıkıyor! Büyükekşi, Riva'da görüşecek...

Türkiye’nin A Milli Takımı’nın başında ikinci yılını tamamlayan Stefan Kuntz’un görevine son verme çalışmaları devam ediyor. Dünya Kupası Elemeleri play-off turundaki Portekiz mağlubiyeti, Uluslar Ligi’ndeki Lüksemburg beraberliği ve Faroe Adaları yenilgisi gibi sonuçlar sonucunda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükeki, Kuntz’a destek olmuştu. Ancak, Japonya mağlubiyeti sonrası oyunculara yönelik eleştiriler, Büyükeki’nin desteğini çekmesine yol açtı. Bu gelişmenin ardından Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi 60 yaşındaki Kuntz’un gönderilmesine karar verdi. Federasyon yönetimi, yarın Riva’da gerçekleşecek toplantıda Stefan Kuntz ile ilgili kararı kamuoyuyla paylaşacak.

Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu’nda Hırvatistan ve Letonya ile kritik maçlara çıkacak olması nedeniyle federasyon yönetimi, yeni teknik direktörü bir an önce belirlemek istiyor. Yerli bir ismin gelmesi durumunda en önemli aday Abdullah Avcı olarak gösteriliyor. Yönetim yabancı bir teknik adamı tercih ederse, Joachim Löw ve Vincenzo Montella isimleri öne çıkıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz’un ayrılığıyla ilgili yapılan iddiaların doğru olmadığını duyurdu. TFF’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Türkiye Futbol Federasyonu, hala sözleşmesi devam eden A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz’u 20 Eylül Çarşamba günü (yarın) TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile resmi olarak yapılmak üzere Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’ne toplantıya davet etmiştir.” ifadeleri yer aldı.