Stefan Kuntz’un Ayrılığıyla Türkiye Milli Takımı Yeni Teknik Direktör Arayışında

Stefan Kuntz veda toplantısında! Hamit Altıntop'un yerine Mesut Özil iddiası

Türkiye Futbol Federasyonu’nda başkan Mehmet Büyükekşi ile A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz arasındaki görüşme beklenen şekilde gerçekleşecek. TFF, Kuntz’un görevine son verildiği söylentilerini yalanlasa da, bugün yapılacak toplantıda ayrılığın resmen açıklanması bekleniyor.

Mehmet Büyükekşi, kötü sonuçlara rağmen Kuntz’a destek vermeye devam etmişti. Ancak son Japonya maçında oyuncuları hedef alan sözleri nedeniyle 60 yaşındaki teknik adamdan desteğini çekti. Stefan Kuntz, 20 Eylül 2021’de 3 yıllık sözleşme imzalayarak A Milli Takımın teknik direktörü olmuştu. Bu anlaşmadan tam 2 yıl sonra görevinden ayrılması bekleniyor.

EURO 2024 Elemeleri D Grubu’nda Hırvatistan ve Letonya ile yapılacak olan maçlar öncesinde Milli Takım’ın yeni teknik direktörünün Cuma gününe kadar açıklanması bekleniyor. Adaylar arasında Jogi Löw, Vincenzo Montella ve Abdullah Avcı’nın isimleri öne çıkıyor.

Buna ek olarak, Alman Bild Gazetesi, “Hamit Altıntop’un yerine Mesut Özil, Milli Takım Sorumlusu olacak” iddiasında bulundu.

Stefan Kuntz, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüşmek için gece İstanbul’a geldi. TFF, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Kuntz’un İstanbul’a davet edildiğini duyurmuştu. Alman teknik adam, toplantı için Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde buluşacak. İstanbul’a varışının ardından herhangi bir açıklama yapmadı.

Stefan Kuntz, Milli Takımın başına Eylül 2019’da geçti. Bu süre zarfında 20 maça çıkan Kuntz’un takımı, 1.95 puan ortalamasıyla mücadele etti. 20 maçta 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldılar.

Milli Takımımız, EURO 2024 Elemeleri D Grubu’nda oynadığı 5 maç sonunda 10 puanla Hırvatistan’ın hemen ardında ikinci sırada yer alıyor. Takımımız, önümüzdeki maçlarda Hırvatistan, Letonya ve Galler ile karşılaşacak.

Milli Takım için kritik bir süreç yaşanıyor. EURO 2024 Elemeleri’nde 12 Ekim’de Hırvatistan deplasmanına çıkan ay-yıldızlılar, ardından 15 Ekim’de Letonya’yı ağırlayacak. D Grubu’nda 5 maç oynayan Türkiye, 10 puanla 2. sırada yer alırken, lider durumda olan Hırvatistan’ın hala 1 maçı eksik. Ermenistan ve Galler ise 7’şer puanla 3. ve 4. sırayı paylaşıyor.