**Süper Lig’de Trabzonspor: Centilmenlik Örneği ve En Az Kart Ceza Alan Takım!**

Trabzonspor, fair-play sıralamasında ilk sırada!

Trabzonspor Centilmen Takım Oldu: Ligde En Az Kart Ceza Alan Ekip!

Trabzonspor, Süper Lig’in 30. haftasında Fenerbahçe’yi konuk ettiği maçta yaşanan saha olaylarıyla gündemde olmasına rağmen, geride kalan maçlarda ligin en centilmen takımı oldu. Bordo-mavililer şu ana kadar 1 kırmızı kart görürken, 45 sarı kartla mücadele etti. Ligde en çok kırmızı kart gören takım ise 7 kırmızı kartla Adana Demirspor oldu. En az sarı kart gören takımlar ise 45 kartla Trabzonspor ve MKE Ankaragücü oldu.

Şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray 55 sarı kart ve 1 kırmızı kart, Fenerbahçe 69 sarı kart ve 4 kırmızı kart, Beşiktaş ise 68 sarı kart ve 3 kırmızı kartla mücadele etti. En fazla sarı kart cezası alan takım ise 80 kartla Hatayspor olurken, Alanyaspor ise 75 sarı kartla dikkat çekti. Fatih Karagümrük de 73 sarı kartla en çok sarı kart gören ekipler arasında yer aldı.

Ligde en az kart ceza alanlar ise kaleciler oldu. Kaleciler toplamda 61 sarı kart ve 3 kırmızı kartla mücadele etti. En çok kart cezası alan bölge ise savunma hattı oldu. Stoper oyuncuları 456 sarı kart görürken, 9 çift sarı karttan kırmızı kart, 10 direkt kırmızı kart cezası aldı. Orta saha oyuncuları 384 sarı kart, 13 çift sarı karttan kırmızı kart ve 6 direkt kırmızı kart cezası alırken, forvet oyuncuları ise 322 sarı kart, 9 çift sarı karttan kırmızı ve 6 direkt kırmızı kart cezası aldılar.

Süper Lig’de bu sezon 4 futbolcu iki kez kırmızı kart gördü. Fenerbahçe’den İsmail Yüksek, Gaziantep FK’dan Alexandru Maxim, Başakşehir’den João Figueiredo ve Pendikspor’dan Welinton 2023-2024 sezonunda iki kez kırmızı kart alan futbolcular oldu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı geçtiğimiz ay en centilmen teknik direktör olarak seçilmişti. Avcı, Fair-Play ödüllerinde Adana Demirspor’u yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada sarı kart görmesine sebep olan davranışından dolayı özür dilemişti. Avcı’nın Fair-Play değerlerini öne çıkaran bu davranışı, şubat ayında en centilmen teknik direktör ödülüne layık görülmüştü.