Süper Lig’in Efsane Teknik Direktörü Christoph Daum’dan Kanserle Mücadele ve Tedavi Sürecinde Güncel Açıklamalar

Kanserle savaşan Daum'dan duygusal sözler: Mezar taşıma şunu yazsınlar...

Akciğer kanseriyle mücadele eden ve Süper Lig’de Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor’u çalıştıran Christoph Daum, tedavi süreci ve son durumu hakkında Alman basınına açıklamalarda bulundu. Daum, “Tedaviler olumlu etkiler gösteriyor ve kanser hücreleri hafifçe azalıyor. Ayrıca meditasyon ve nefes egzersizleri gibi destekleyici önlemlerden de faydalanıyoruz” dedi. Ancak, Daum hastalığın vücudun başka bir bölümüne aniden metastaz yapabileceği konusunda uyarıda bulundu. Daum, “Henüz iyileşmedim. Ancak kanserle ilgili araştırmalar ileri noktada ve yakın bir zamanda yeni yöntemler ortaya çıkabilir. Amacımız akut bir durumu kontrol altına almak ve hastalığı kronik hale getirmekti” şeklinde konuştu.

Daum, şimdiye kadar 22 kemoterapi tedavisi gördüğünü ifade etti ve son bir haftada yan etkilerle başa çıkmakta zorlandığını söyledi. Oğlunu ziyaret ederken zatürre geçirdiğini ve neredeyse koma durumuna geldiğini belirten Daum, “Eşim, bana bağırdığını söyledi ama beni duymadım” şeklinde konuştu.

Daum, acılarla başa çıkmak için esrar kullanmadığını ve doktorların verdiği ilaçlara güvendiğini belirtti. Ölümü düşündüğü zamanları da anlatan Daum, “Bir gün hepimiz öleceğiz. Ben ölmekten önce hayatımı en iyi şekilde yaşamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Teknik direktörlüğe dönüp dönemeyeceği sorusuna ise Daum, hastalık nedeniyle yüzde 100 müsait olamadığını ve çalıştığı yerde tam anlamıyla etkili olmak istediğini söyledi. Mezar taşında ne yazmasını istediği sorusuna ise Daum, “Şimdi dinlenmeye geldi” ifadesinin yer almasını istediğini belirtti.