Trabzonspor, Gol Sorununa İngiltere’den Çözüm: Paul Onuachu İle Anlaştı

Trabzonspor'a dev golcü! Attığı her üç şuttan biri gol oldu

Trabzonspor, gol yollarında yaşadığı sorunlar nedeniyle istikrarı yakalayamayan ve Alexander Sörloth’tan bu yana beklediği performansı elde edemeyen bir takımdı. Ancak şimdi, İngiltere’de aradığı ismi bulmuş durumda. Bordo mavili ekip, geçen sezon Premier Lig’de Southampton forması giyen Nijeryalı forvet Paul Onuachu ile anlaşma sağladı.

29 yaşındaki Onuachu, tam 2.01 metre boyuyla olan bir “kule” olarak dikkat çekiyor ve Trabzonspor’un gol yollarındaki en büyük gücü olacak. Rakip savunma oyuncuları Onuachu’yu karşılarında gördüklerinde korkuya kapılacaklar. Çünkü fiziksel olarak çok güçlü olan Onuachu, ikili mücadelelerde neredeyse yıkılmaz bir durumda. Ayrıca topu aldığında uzun kollarıyla savunmacısını bloke edebilir ve takım arkadaşlarına pas verebilir. Hava toplarında da oldukça etkili olması şaşırtıcı değil.

Onuachu’nun çevre görüşü ve oyunu okuma yeteneği de oldukça iyidir, bu sayede birçok asiste imza attı. Ayrıca bitiricilik becerisi de etkileyicidir. Onuachu’nun kaleyi bulma oranı yüzde 54’tür. Her ne kadar çok fazla şut çekmese de, her maç başına ortalama 3 şutu bulunur ve gol bulma oranı da oldukça yüksektir, 0.97. Yalnızca en büyük zaafi, maçın yaklaşık bir saat sonra yorulmaya başlamasıdır. Bu nedenle Genk’teki birçok maçta 90 dakikayı tamamlayamamıştır. Ayrıca topu ayağında iyi tutma ve bazen beklemek için ileride kalmak gibi diğer zaafları da vardır.

Trabzonspor’un yeni transferi Paul Onuachu, Trabzon Havalimanı’na özel bir uçakla iniş yaptı ve burada büyük bir coşkuyla karşılandı. Kendisi ve ailesi Trabzon’a gelirken, bordo-mavili forma ile taraftarların karşısına çıktı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Onuachu, bu kadar insanın bir araya geldiğini görmekten etkilendiğini söyledi ve Trabzonspor’a katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Onuachu, “Bu arma için buradayım. Şampiyonluk mücadelesi için, hedeflere ulaşmak için buradayız. Goller atmak için elimden geleni yapacağım” şeklinde konuştu.