Trabzonspor, Konyaspor’u Mağlup Ederek Süper Lig’deki Başarısını Sürdürdü

Trabzonspor'da Abdullah Avcı'dan yenen gole tepki: O pas verilmez!

Trabzonspor, Süper Lig’in 12. haftasında Konyaspor’u 2-1 mağlup ederken teknik direktör Abdullah Avcı, maç öncesi yüksek enerjiye ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Avcı, “Fenerbahçe maçının ardından zor bir müsabakaya çıkacağımızı biliyorduk. Bu nedenle rakibimizi dikkatlice analiz ettik. Oyunu detaylı bir şekilde planlarken, sayısal üstünlüğe ihtiyacımız olduğunu biliyorduk. İlk yarıda istediğimiz gibi oynamadık. Isınma sırasında yardımcı antrenörlerimiz enerjimizin düşük olduğunu bildirdi. Futbolu her yönüyle çalışıyoruz ancak duyguları ve ruhu korumak da önemlidir” şeklinde konuştu.

Avcı, ikinci yarıya taktik değişikliğiyle çıktıklarını ve baskı yaparak golü bulduklarını sözlerine ekledi. Ancak bir gol yediklerini belirten Avcı, “Bu işe çok erken yaşlarda başladığımı düşünerek sürekli çalışıyorum. Tekrarlar yapmak zorundayız çünkü bu bir takım oyunudur. Duygularla oynamak mümkün değildir, takım için oynanır. İkinci yarıda yapılan oyunun memnuniyet verici olduğunu söyleyebilirim, ancak eksiklerimiz olduğunu kabul etmeliyiz. Daha fazla tekrar yapmamız gerekiyor. Trabzon şehrinin istediği oyunu çok iyi biliyorum ve teknik ekibimizle bunu gerçekleştirmekteyiz. Daha hızlı ve baskılı bir oyunu, kaliteyi yükselterek oluşturmamız gerekiyor. 4 maçta 10 puan almamız harika bir başarı ve bizi motive edecek. Milli ara öncesinde moral bulduk. Onuachu’nun attığı fantastik golü ayrı bir şekilde değerlendiriyorum” şeklinde konuştu.

Gol yediklerini hissettiğini dile getiren Avcı, “Yediğimiz gol… Arkası dönük oyuncuya böyle bir pas atılmamalı. Arkası dönük oyuncu da o bölgeye girip pası almamalı. Bunları sürekli olarak çalışmalıyız. Bu biraz yorucu olsa da başka çaremiz yok. İşimiz böyle. O pasın atılmaması gerektiğini oyunculara sürekli hatırlatıyorum. Bu deneyimi oyuncular da yaşamalı. Her anı ben yaşarken, oyuncuların da yaşaması gerekiyor. Eğer olmuyorsa yapacak bir şey yok, hoşça kal. Bu oyun organizasyonunu bir adım daha ileriye taşımalıyız” şeklinde sözlerini tamamladı.