Tribün Olayları ile Gölgelenen Arjantin’in Zaferi: Brezilya ile Arjantin Arasındaki Gergin Maç

Brezilya - Arjantin maçında olaylar çıktı, polis müdahale etti! Rodrygo'dan Messi'ye olay söz...

2026 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde Brezilya ile Arjantin takımları karşı karşıya geldi. Maç öncesinde Maracana Stadyumu’nda tribünlerde yaşanan olaylar dolayısıyla maçtan önce bir gerginlik yaşandı. Arjantinli taraftarların bulunduğu bölüme müdahale eden Brezilya polisi, bazı taraftarları yaralayarak hastaneye götürmek zorunda kaldı. Olayların büyümemesi için Arjantin kalecisi Emiliano Martinez, saha kenarından atlayarak copla vuran polisi durdurmaya çalıştı. Bu anlar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Tribün olayları nedeniyle maçın başlama vuruşu gecikti ve Arjantinli futbolcular soyunma odasına geri döndü.

Maç sırasında da gerginlik hakimdi ve Brezilyalı Rodrygo ile Arjantinli Lionel Messi arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Güney Amerika basınında yer alan bilgilere göre, Rodrygo, Arjantinli futbolcuların neden soyunma odasına gittiklerini sordu ve “Korkaklar” dedi. Messi ise Arjantin’in Dünya Şampiyonu olduğunu ve neden korkmaları gerektiğini tartıştı. Bu diyaloğun sosyal medyada çok konuşulduğunu belirtelim.

Olayların büyük etkisiyle geç başlayan maçta Arjantin, 63. dakikada Nicolas Otamendi’nin golüyle 1-0 galip geldi. Ev sahibi ekip Brezilya’da ise Joelinton, 81. dakikada direkt kırmızı kartla oyundan atıldı.

Bu sonuçla Arjantin liderliğini koruyarak puanını 15’e yükseltirken, Brezilya ise 7 puanda kaldı.