Türk Futbolunun Yükselen Yıldızı Yiğit Evin, Fenerbahçe ile Anlaştı

Fenerbahçe'ye 'yeni' Arda Güler! Yiğit Evin kadroya katıldı

Gençlerbirliği’nin genç yeteneği Yiğit Evin, U16 ve U17 takımlarının performansıyla dikkatleri üzerine çekti. Bu başarılı oyuncu, Fenerbahçe’nin de radarında olduğu konuşuluyor ve Avrupa’da birçok kulüp tarafından takip ediliyor. Geçtiğimiz sezon U16 liginde 17 gol atarak 15 asist yapmayı başaran genç futbolcu, daha önceki sezonlarda da U14 ve U15’te gol ve asist kralı olmuştu. Ayrıca, bu yıl Gençlerbirliği U17 takımında 6 maçta 4 gol atıp 6 asist yaparak yıldızını parlatmıştı.

Gençlerbirliği Sportif Direktörü Emrah Yıldız, bir süre önce Spor Arena’ya yaptığı açıklamada Can Bartu Çığır, Utku Karakaya, Yiğit Evin ve Mahmut Ceyhun’un Fenerbahçe ile anlaştıklarını belirtti. Bu anlaşmanın ardından diğer isimlerin de Fenerbahçe’nin alt yapısına katılması bekleniyor.

Yiğit Evin, 25 Ocak 2008 tarihinde Çankaya’da doğdu ve sağ ve sol kanat pozisyonlarında görev yapıyor. 2018’de Gençlerbirliği’nin alt yapısına giren bu 15 yaşındaki oyuncu, 5 yıldır altyapının farklı seviyelerinde aktif olarak oynuyor. Milli takım yetkilileri tarafından yakından takip edilen Yiğit, U14’te 1, U15’te 2 ve U16’da ise 1 kez milli formayı giydi.