Türk Milli Basketbol Takımı, Hırvatistan’a Karşı Fiziksel Üstünlük Eksikliğiyle Mağlup Oldu

Olmadı, yapamadık

Yazıdaki alıntıları koruyarak, SEO kurallarına uygun ve

taglarıyla yeniden yazılmış orijinal bir haber metni oluşturdum:

Türk Milli Basketbol Takımı, Hırvatistan’a Mağlup Oldu

Türk Milli Basketbol Takımı, Hırvat rakiplerine karşı yaşadığı fiziksel üstünlük eksikliği nedeniyle zorlu bir maç geçirdi. “Bilet almazsan piyango vurmaz” sözünün doğruluğunu bir kez daha gördük. Koçun uyarılarına rağmen hatalarımızdan kaçınmadık. Savunmada eksik kaldık ve “sıfır savunmayla final kazanılmaz” ilkesi doğrultusunda hücumumuz da zayıf kaldı. Zubac, Saric ve Hezonja gibi yetenekli oyunculardan oluşan Hırvat rotasyonunu etkisiz hale getirmemiz gerekiyordu. Ancak başaramadık. Hırvat oyuncular, kolayca potamızın altına girdi ve skoru artırdı.

Aşırı hırslanma nedeniyle hata yaptık. Alperen, Ömer Faruk, Sertaç, Ercan, Yiğitcan ve Sadık gibi potansiyelli uzunlara sahip olmamız avantajımızken, bunu kullanmayı başaramadık. İlk yarıda 19 fark yediğimiz maçta, Saric’in çembere gidişleriyle zor anlar yaşadık. Hücumda aceleci davranarak hatalar yaptık. Zorlama ve erken üçlük denemelerimize rağmen skor yapamadık. Adeta unuttuğumuz alan savunmasına karşı savunma hazırlığımız olmaması bizi bocalattı.

İkinci yarıda durumu değiştirmek için çaba gösterdik. Furkan Korkmaz’ın etkili performansıyla farkı azaltmaya başladık. Alperen Şengün ve Ömer Faruk Aşık ikilisi de etkili oynadı, ancak gerektiği kadar süre almadı. Maalesef, kenardan topu içeri indirmemiz gerektiğini söyleyen kimse olmaması nedeniyle hatalarla dolu bir maçı kaybettik. 71 yıllık olimpiyat hasretimiz daha da uzadı.

Türk Milli Basketbol Takımı, önümüzdeki maçlarda fiziksel üstünlüğümüzü daha iyi kullanmayı hedeflemeli ve daha iyi bir savunma stratejisi oluşturmalıdır. Takım olarak daha disiplinli ve odaklı oynamalıyız. Bu şekilde başarıya ulaşma şansımız artacaktır.