Türk Takımları Avrupa’da Play-Off Heyecanı Yaşıyor! Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor’un Maçları İçin Büyük Beklenti

Konferans Ligi'nde hedefimiz bir kez daha üçte üç! Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor avantaj arayacak

Bugün Türkiye’nin tek temsilcisi olan Fenerbahçe, kendi sahasında saat 20.00’de Hollanda’dan Twente’yi ağırlayacak. Aynı saatte Beşiktaş ise Avrupa kupalarında daha önce karşılaştığı D.Kiev’e konuk olacak. Maç, Ukrayna’daki işgal nedeniyle Romanya’da oynanacak. Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılan Adana Demirspor ise 21.00’de Belçika’da Genk ile sınav verecek. Bugün Avrupa Ligi ve Konferans Ligi play-off turu ilk maçları oynanacak. Tabii ki dikkatimiz Konferans Ligi’nde Adana Demirspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe’de olacak. Bu üç takım grup aşamasına geçmeyi başarırsa hem prestij hem maddi gelir elde edecek ve aynı zamanda ülke puanımıza da katkı sağlayacak. Şu anda UEFA ülke sıralamasında 10. sırada bulunan Türkiye, bu konumunu sezon sonunda korursa 2025-26 sezonunda Süper Lig şampiyonunu doğrudan Şampiyonlar Ligi grup aşamasına gönderebilecek.

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında Zimbru Kişinev ve Maribor Branik’i eleyerek yoluna devam ediyor. Bugün saat 20.00’de kendi sahasında Hollanda’nın köklü kulüplerinden Twente’yi konuk edecek. İlk maçta avantajlı bir skor elde eden sarı lacivertli takımda, Serdar Aziz hariç sakatlık sorunu bulunmuyor. Becao, Osayi Samuel, Luan Peres, Fred ve Cengiz Ünder ise sakatlıklarını atlattı ve maçta forma giyebilecek durumda. Fenerbahçe bu maçı kazanırsa Avrupa kupalarında 100. galibiyetini elde etmiş olacak.

Beşiktaş, Tiran ve Neftçi Bakü maçlarını geçerek play-off’a kalmıştı. Bugünkü rakipleri ise Ukrayna’nın güçlü takımlarından Dinamo Kiev ve eski teknik direktörleri Mircea Lucescu. Siyah beyazlı ekip, Ukrayna’da yaşanan Rus işgalinden dolayı maçı Bükreş’te oynamak zorunda kalacak. Yeni transferler Chamberlain, Rashica ve Zaynutdinov da takımla birlikte Bükreş’e gitti. Ghezzal, Semih, Emrecan ve Kerem Atakan ise UEFA kadrosundan çıkarıldığı için bu maçta forma giyemeyecekler.

Adana Demirspor, Romanya’da Cluj ve Hırvatistan’da Osijek’i yenerek play-off turuna yükseldi. Bu akşam Belçika’da Genk’in konuğu olacaklar. Mücadele TSİ 21.00’de başlayacak ve Portekizli hakem Antonio Nobre yönetecek. Maç, TV 8,5 kanalından canlı yayınlanacak. Ankaragücü maçında riske edilmeyen Yusuf Sarı, Belhanda ve Cherif Ndiaye’nin bu maçta forma giymesi bekleniyor. Jaganjac, Nongoh ve Feratovic ise Avrupa kadrosunda yer almadıkları için bugün sahada yer alamayacaklar.