Türk Takımlarının Avrupa’da Puan Savaşı ve Sakatlık Sorunları

Ülke puanında çok kritik hafta! Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’de kritik maçlar öncesi eksikler can sıkıyor

Temsilcilerimizin kazandığı her puan, Türkiye’nin UEFA Ülke Puanı sıralamasındaki konumuna büyük etki ediyor. Türkiye şu anda 9. sırada yer alıyor ve 2023-24 sezonunda en çok puan toplayan ülke olarak 8.750 puanla lider durumda. Eğer sezonu ilk 2 takım arasında tamamlarsak, 3 takımın Şampiyonlar Ligi’ne gitme şansı olacak. Bu hafta 3 Büyük takımın aldığı sonuçlar, hem gruptaki şansları hem de ülke puanına katkıları açısından çok önemli, ancak hepsi de sakatlık sorunu yaşıyor…

Galatasaray, yarın Almanya’da Bayern ile zorlu bir maç oynayacak ve İstanbul’da rakibini zor durumda bıraktığı gibi maçtan boş dönmek istemiyor. Ancak sarı kırmızılı takımda güvendiğimiz isimlerden biri olan Muslera bu maçta forma giyemeyecek. Bu sezon Galatasaray’ın oynadığı 20 maçta da kaleyi koruyan Uruguaylı kaleci, 2023-24 sezonunda ilk defa Bayern maçında ve Hatay maçında forma giyemeyecek. Galatasaray’ın kalesini ise Avrupa maçında ilk kez görev alacak olan Günay Güvenç koruyacak.

Beşiktaş, Şenol Güneş’in istifası, kulüpteki seçim atmosferi ve istikrarsız sonuçlarla mücadele ederken bir de sakat oyuncu sorunuyla uğraşıyor. Konferans Ligi’nde grup sonuncusu olan siyah beyazlı takımın tur şansını devam ettirebilmesi için Bodo/Glimt maçından mutlaka 3 puan alması gerekiyor. Ancak Amartey, Ghezzal, Masuaku ve Omar Colley gibi önemli oyuncular sakatlık yaşadı. Ayrıca Gaziantep maçında hastalık nedeniyle forma giyemeyen ve takımla sadece 1 kez antrenmana çıkan Vincent Aboubakar’ın Bodo maçında yetişmesi için sağlık ekibi yoğun bir çalışma yapıyor.

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi’nde lider durumda bulunmasına rağmen en büyük sıkıntıyı savunma hattında yaşıyor. Sezon boyunca yenilmezlik serisi olan Kanarya, Trabzon maçında bu seriyi kaybetti ve Ludogorets maçı için ciddi eksikliklerle Bulgaristan’a gidecek. Oosterwolde’nin yanında oynayan Samet UEFA listesinde yer almadığı için rövanş maçında Hollandalı futbolcunun partneri genç stoper Yusuf Akçiçek veya İsmail Yüksek olacak.

Fenerbahçe’de Becao, Djiku, Fred, King, Serdar Aziz, Mert Hakan Yandaş ve Cengiz Ünder sakatlıkları nedeniyle Ludogorets maçında forma giyemeyecek, bu yüzden İsmail Kartal’ın alt yapıdan takviyeli bir kadroyla maça çıkması söz konusu.