Türkiye, Hırvatistan’ı 1-0 Mağlup Ederek Büyük Bir Galibiyet Aldı

Hırvatistan basını oyuncuları hedef aldı, İtalyanlar Montella'yı övdü

Avrupa Şampiyonası elemelerinde Türkiye, Hırvatistan’ı 1-0 yenerek büyük bir galibiyet elde etti. Hırvat basınında, Türkiye’nin hak ettiği galibiyet öne çıkarılarak takımla ilgili çeşitli yorumlar yapıldı.

Vecernji gazetesi, “Kötü bir oyun ve utanç verici bir yenilgi, Türkiye, Hırvatistan’a elemelerdeki ilk yenilgisini yaşattı” diye yazdı. HRT’nin yorumu ise şöyle oldu: “Livakovic’in hatası pahalıya mal oldu. Hırvatistan hak ettiği yenilgiyi aldı. Montella ilk maçında harika bir galibiyetle göreve başladı.” İndex gazetesi ise, “Livakovic’in feci hatası sonucunda belirlendi. Bu, Hırvatistan’ın elemelerdeki en kötü maçıydı. Dalic maçın az golle bitmesinden dolayı mutlu olmalı” ifadelerini kullandı.

Hırvat basınında yapılan değerlendirmelerde, milli takımın performansı eleştirildi. 24 Sata gazetesi, “Üst üste iki Dünya Kupası’nda madalya kazanan milli takımın seviyesinin çok altında bir performans izledik. Takım ilk yarıda tanınmaz haldeydi” şeklinde yorumladı. Diğer gazeteler de oyuncuların formsuzluğunu ve eksikliğini vurgulayarak, Hırvatistan’ın takım olarak etkisiz kaldığını belirttiler.

İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde ilk maçına çıkan Türkiye’nin galibiyeti, İtalyan medyasında da büyük yankı uyandırdı. La Gazzetta dello Sport gazetesi, “Vincenzo Montella’nın Türkiye ile süper çıkışı. İtalyan teknik adam ilk maçında göz kamaştırdı” şeklinde yazdı. Tuttosport gazetesi ise, “Türkiye, Hırvatistan’ı yendi, Montella iyi başladı. Kenan Yıldız milli formayla ilk çıkışını yaptı ve zafer kazandı” yorumunu yaptı. Corriere dello Sport ise, “Türkiye ve Montella için daha iyi bir başlangıç olamazdı. Türkler muhteşem bir oyunla Hırvatistan’ı sahadan silip süpürdü” ifadelerini kullandı.