Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı Olimpiyat Bileti İle Gurur Veren Bir Sezonu Tamamladı

14 sporculu dev kadro

Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı, son prestij maçında Belçika’ya güçlü bir performans sergileyerek 3-0’lık galibiyetle olimpiyat biletini garantiledi. 2023 Milli Takım sezonunu namağlup tamamlayan Takımımız, 22 maçlık galibiyet serisiyle gururlanıyor.

Bu sezonun en önemli özelliklerinden biri, “klasik 6” kavramından uzaklaşarak takım oyununu ön plana çıkarmak oldu. Her bir sporcu görev anlarında elinden gelenin en iyisini yaparak büyük katkı sağladı. Vargas’ın 20, Hande’nin 10 sayılık performansının yanı sıra Derya’nın 2’si bloktan 14 sayılık katkısı takımı parlattı. Aslı, güleryüzlü oyunuyla her zaman takımın yanında olduğunu kanıtladı. Elif ise pasör maestro görevini başarıyla yerine getirdi. Kübra ise sahada tam bir görev insanı olarak öne çıktı. Her bir sporcumuz pırlanta gibi parladı ve zaferden zafer taşıyan tüm ekibin emeğine saygı duyuyoruz.

Olimpiyat elemelerinde toplam 594 servisten 42 ace kazandık. 741 smaçta %50’lik bir başarı yüzdesi elde ettik ve 77 blok başarısıyla takım oyununu tam anlamıyla sergiledik. Takıma tebrikler! Türkiye, sizinle gurur duyuyor. Hoş geldiniz!