Türkiye Milli Takımı, Letonya Maçı Öncesi EURO 2024 Biletine Bir Adım Daha Yaklaştı

A Milli Takımımız, Letonya karşısında! EURO 2024 iddaa oranları, istatistikler, muhtemel 11'ler, ihtimaller...

Türkiye, yeni teknik direktörü Vincenzo Montella ile harika bir başlangıç yaptı ve Hırvatistan’ı Osijek’te 1-0 mağlup ederek EURO 2024 bileti almak için büyük bir adım attı. D Grubu’nda 6 maç sonunda 13 puanla lider durumdayız ve ilk 2 sırada yer almak, doğrudan finallere gitmek anlamına geliyor. Ermenistan’a karşı üstünlük sağladığımız ikili averajda, Letonya’yı yendiğimiz takdirde Galler’i de (aslında üçlü averajda Hırvatistan’ı) elemeler dışında bırakarak Almanya’ya gitmeye hak kazanacağız.
Montella basın toplantısında Letonya’ya karşı farklı bir oyun anlayışıyla mücadele edeceklerini belirtti. Sol bekte Cenk Özkacar’ın yerine Eren Elmalı veya Rıdvan Yılmaz’ı, hücum merkezinde Barış Alper Yılmaz yerine Bertuğ Yıldırım veya Cenk Tosun’u görebiliriz. Hırvatistan orta sahasını tek başına sürklase eden İsmail Yüksek, ilk 11’deki yerini koruyacaktır. Kaptan Hakan Çalhanoğlu da takımdaki yerini devam ettirecek. İsmail ve Hakan’ın yanında Salih Özcan yerine Orkun Kökçü’nün forma şansı olabilir.
Letonya, elemelerdeki ilk 5 maçını kaybettikten sonra 3 gün önce Riga’da Ermenistan’ı yenerek ilk galibiyetini elde etti. Ancak grupta iddiaları bulunmuyor. Stoper Marcis Oss’un cezalı olması, sağ/sol bek Raivis Jurkovskis ve forvet Vladislavs Gutkovskis’in sakatlıkları nedeniyle aday kadroda yer almadığı belirtildi. Teknik direktör Dainis Kazakevics ise Türk milli takımına karşı yapmaları gerekenleri bildiklerini ifade etti. Kalede Roberts Ozols, savunmada Daniels Balodis forma giyecek. “10 numara” Janis Ikaunieks ise en etkili silahları arasında yer alıyor. “9 numara” pozisyonundaki Roberts Uldrikis’i de göz ardı etmemek gerekiyor. Bir kanatta Alvis Jaunzems, diğer kanatta Eduards Daskevics forma giyecek.
Öne çıkan istatistiklere göre, A Milli Takım’ın son 6 maçının 4’ü “2.5 ALT” sonuçlandı. Letonya ise gruptaki 6 maçın 4’ünde gol atamadı. Arnavut hakem Enea Jorgji bu sezon 7 maç yönetti ve 41 sarı kart ile 2 kırmızı kart çıkardı.
Misli üyeleri ise bu karşılaşmaya “İY1” tercihiyle ilgi gösteriyor. %30’luk kesim, A Milli Takım’ın ilk devrede avantajlı bir skora sahip olacağını düşünüyor. %12’lik kesim ise kuponlarına “2.5 ÜST” seçeneğini ekleyerek en az 3 gol olacağını tahmin ediyor.
Alayına misli! Misli’den yeni üyelere 50 TL hediye… İşte A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella’nın futbolcu olarak (Sampdoria) günlerinden bazı görüntüler, ona bir göz atalım…