UEFA Şampiyonlar Ligi’nde İlk Hafta Heyecanı!

Barcelona evinde gol yağdırdı! Lewandowski 100 gol barajını aştı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 2023-2024 sezonu, E, F, G ve H gruplarında oynanan ilk hafta maçlarıyla başladı. Günün ilk karşılaşmasında Milan, Newcastle United ile San Siro’da karşılaştı ancak maçta gol sesi çıkmadı. Diğer müsabakada ise Alman ekibi RB Leipzig, Young Boys’u deplasmanda 3-1 mağlup etti.

Son şampiyon Manchester City, Sırbistan ekibi Kızılyıldız’ı evinde konuk etti. İngiliz ekibi, rakibine karşı üstün bir oyun sergiledi ve Arjantinli golcüsü Julian Alvarez’in golleriyle 2-1 öne geçti. City, Rodri’nin golüyle farkı 2’ye çıkarırken, sahadan 3-1 galip ayrıldı. Her ne kadar son 3 maçında gol atamayan Erling Haaland, bu maçta da suskunluğunu bozamasa da takımı galibiyete ulaştırmayı başardı.

Barcelona ise ilk maçında Belçika ekibi Royal Antwerp’e karşı etkileyici bir performans sergiledi. Yeni transfer Joao Felix, 2 gol ve 1 asistle ön plana çıktı ve mücadele 5-0 Barcelona lehine sonuçlandı. Avrupa kupalarında Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi’nin ardından 100 gol barajını aşan futbolculardan biri olan Robert Lewandowski, bu başarıyı elde eden üçüncü isim oldu.

Paris Saint-Germain ise Borussia Dortmund’u evinde konuk etti ve yıldız oyuncularının performansıyla ilk haftada 3 puan elde etti. Fransız ekibine galibiyeti getiren goller, penaltıdan Kylian Mbappe ve Achraf Hakimi’nin ayağından geldi.

Grup maçlarının ilk gününde alınan sonuçlar şu şekilde:

– Lazio – Atletico Madrid: 1-1
– Feyenoord – Celtic: 2-0
– Milan – Newcastle United: 0-0
– PSG – Borussia Dortmund: 2-0
– Young Boys – RB Leipzig: 1-3
– Manchester City – Kızılyıldız: 3-1
– Barcelona – Royal Antwerp: 5-0
– Shakhtar Donetsk – Porto: 1-3

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin yarın akşam A, B, C ve D gruplarındaki ilk hafta maçları oynanacak.