Villarreal, Son Dakika Golüyle Rennes’i Geçip Liderlik Koltuğuna Oturdu

Rennes - Villarreal maçında Atilla Karaoğlan ve yardımcıları da dahil kimsenin göremediğini VAR gördü! 90+12'de grubun kaderi değişti...

Villarreal, UEFA Avrupa Ligi F Grubu’nda Rennes ile yapılan son hafta maçında büyük bir mücadeleye sahne oldu. Karşılaşmanın son dakikalarında gerçekleşen olaylarla heyecan fırtınası esti ve sonunda Villarreal, 3-2’lik skorla galip geldi. Bu galibiyetle İspanyol ekibi liderlik koltuğuna oturdu ve doğrudan son 16 turuna katılma hakkı kazandı. Rennes ise 12 puanla ikinci sırada yer alarak play-off turuna kaldı.

Maçın 90+11. dakikasında Rennes tehlikeli bir noktadan frikik kazandı. Ancak serbest vuruş direkten geri döndü. Pozisyonun devamında Assignon’un golüyle skor 3-3 oldu. Rennes takımı büyük bir sevinç yaşarken, VAR kontrolü sonrasında gol iptal edildi. İptal nedeni, incelemenin ardından anlaşılamadı.

Golün iptal sebebi sonradan ortaya çıktı. Serbest vuruşu kullanan Enzo Le Fee’nin şutu direkten döndükten sonra hiçbir futbolcuya temas etmeksizin kendisine geri geldi. Bu durum ofsayt olarak değerlendirildi.

Kararı veren hakem Atilla Karaoğlan ile yardımcıları, VAR hakemi Massimiliano Irrati’nin uyarısı üzerine golü iptal etti ve bu kararla birlikte grubun kaderi de belirlendi. Rennes, grupta lider bitirmek için sadece 1 puana ihtiyaç duyuyordu. Ancak golün iptaliyle sahadan 3-2’lik mağlubiyetle ayrıldı ve ikinci sırada yer alarak play-off turuna kaldı.

Rennes’te milli futbolcumuz Bertuğ Yıldırım, karşılaşmaya ilk 11’de başladı ve 69 dakika sahada kaldıktan sonra Amine Gouri’ye yerini bıraktı.